dijous, 29 de setembre del 2011

Perdem seguretat

El passat 9 de setembre, l'Ajuntament anunciava la presa de possessió de la plaça de funcionari de carrera de dos policies locals. Felicitem als afortunats per haver superat el procés de selecció i els animem a treballar pel municipi al servei de tots els ciutadans amb ganes i passió!

Aquest 29 de setembre, que celebrem la festa del Patró de la Policia, segurament és una bona data per a fer una reflexió i anunciar quina política s'està portant.

No obstant, uns dies abans, no es renovaven els sis agents interins que va contractar l'anterior Consistori per reforçar la seguretat ciutadana i millorar el servei de la policia local amb més presència en els carrers. Sabem que el regidor de la policia, Paco Clavero, ha fet tot el possible per aconseguir aquesta renovació, però no ha tingut el suport de la resta del govern. Cal dir que la policia no depèn de cap Tinent d'alcalde, sinó que penja del propi alcalde. Però, a més, cal recordar la insistència, en l'anterior mandat, especialment del PP, però també de CiU, des de l'oposició, per augmentar el nombre d'agents i donar més seguretat al municipi.

Segurament, es posarà, com no, l'excusa dels diners. Que si no hi ha diners, que si no ens han deixat un duro, que si no estava previst,... excuses! Ja hem dit en reiterades ocasions que hi ha pocs diners, efectivament, però que cal fer una relfexió profunda abans de gastar els què hi ha del què cal prioritzar. Per nosaltres, la seguretat ciutadana, ara que estem entrant en l'època de l'any en que acostumen a haver molts atracaments i assalts a llars i negocis, és una prioritat. Botiguers, comerciants i veïns troben a faltar molt aquests sis policies interins, del poble, que feien de la policia un cos més proper al ciutadà i que els donava major seguretat.

Esperem que es rectifiqui i que es faci una reflexió profunda de quines han de ser les prioritats. Que no es gastin més diners absurdament en coses que no fan servei i en desfer el què altres han fet. Que es gastin diners ordenadament i marcant les prioritats: ensenyament, sanitat i seguretat.

1 comentari:

  1. Els policies es tindrien d'indignar, començar a moure el cul i realment defensar a viva veu la incoerencia de la política basada en la no-política, en el no-idealisme y el pensament del no-pensament.

    us deixo un exemple i us recomano a seguir el nou periodisme humà:

    http://periodismohumano.com/sociedad/libertad-y-justicia/habla-javier-el-policia-expedientado-del-15-m.html

    ResponElimina