diumenge, 9 d’octubre del 2011

Balanç de la temporada turística (i II)


El top manta ha estat l'altra lluita del govern. Hem de felicitar al regidor de Seguretat Ciutadana Paco Clavero i als agents de la Policia Local i Mossos d'esquadra per la tasca que han fet durant aqusest estiu. Han evitat, bastant, la presència dels manters en el Passeig, almenys durant unes determinades franges horàries. Diuen que l'han eradicat del tot, però el vídeo demostra que no, que quan els municipals i mossos finalitzàven el seu torn de treball, els manters tornàven a sortir. Al final de l'estiu, s'ha baixat la guàrdia, segurament per motius que millor no comentar. No sabem quants milers d'euros ha costat aquest servei al municipi pagant hores extres de la policia, però esperem poder dir que han estat ben empleats.


Les carpetes del passeig marítim han estat un dels altres punts d'interès. L'equip de govern va presumir de baixar els preus de les ocupacions de la via pública per ajudar els paradistes a combatre la crisis. Però la pregunta és: ¿l'equip de govern ha tractat a tothom de la mateixa manera? ¿ha tingut la mateixa sensibilitat amb tothom que té negoci en locals, i que, ademés fan l'esforç d'obrir tot l'any? NO.

Un dia, apropant-nos a una de les carpes a comprar un dibuix d'aquells que es pinten amb uns colors i aigua, la noia va dir que valia dos euros menys que a una botiga del Passeig marítim de la Platja! Competència deslleial. El govern baixa els preus de les ocupacions a firaires ocasionals de temporada i els permet vendre els productes més barats que als comerços i establiments que fan l'esforç d'obrir tot l'any. Quin exemple!

L'anterior equip de govern va aconseguir endreçar les parades, limitant-les en nombre, ordenant-les estèticament i millorant la qualitat del producte que oferien. Sense cap mena de dubte, el vídeo demostra que s'ha baixat el llistó de l'exigència i la qualitat tant en la imatge, com en la qualitat de les parades, com també en el producte.

Als serveis de la platja hem pogut veure que han faltat PoliKlyns (almenys un!). També, hem pogut comprovar, in situ, com a usuaris, que hi havien algunes incidències com per exemple, la megafonia massa alta i sorollosa en algun punt de la platja, tot molestant veïns i ciutadans que passejàven i disfrutàven tenint una conversa a les terrasses dels establiments. O bé dutxes i rentapeus plens d'herbes al voltant (foto) o bé passeres mal col·locades que provocaven caigudes i ensopegades de gent gran. Per cert, les passeres haurien de posar-se a inicis de la temporada turística i no una vegada la gent ja ha ocupat les platges ja que provoca dificultats als més grans, amb persones amb dificultats de mobilitat o inclús a mares amb cotxets de nen.
Això sí, un any més, la neteja de les platges i la qualitat de l'aigua han estat excel·lents. S'ha millorat el servei de socorrisme que, segons el regidor de Medi Ambient, estava en risc de no poder reprendre la seva activitat. A la web municipal, el govern ha afirmat que "han fet mans i mànigues per tal de poder prendre les mesures pertinents per que les platges del municipi poguessin tornar a tenir aquest servei". Cal aclarir que això ha estat possible gràcies a que l'anterior govern ho va deixar previst i, fins i tot, va iniciar gran part dels treballs (com la col·locació de les proteccions metàl·liques a les escales de les torres de guaita que, curiosament i hàbilment, no esmenten com una de les millores que incorpora el servei en matèria de seguretat).

Finalment, en quant a activitats i productes turístics, s'han mantingut els/les previstes per l'anterior govern. No hi ha hagut cap incidència rellevant ni cap alteració o nova proposta a destacar. Això sí, un any més s'ha dinamitzat la platja, el turisme i s'han ofert actius de qualitat (com el Nòrdic Walking, les visites al Patrimoni, les nits ibèriques, el Club infantil, les activitats dels dimarts joves, o recentment, el Rockabilly).

Per tant, podríem concloure que ha estat un estiu positiu, excepte el juliol (pel clima), en quant a activitats i productes turístics, en quant a presència de turistes i visitants, en quant a volum de negoci generat,... però que, en certs aspectes, s'ha reduït la qualitat de l'espai públic, l'oferta comercial i els serveis de les platges. Com ho heu vist vosaltres?

2 comentaris:

  1. A mi también me dijeron lo de los dos euros. Encuentro fatal que hagan competencia a los comercios que abren todo el año y, encima, se jacten de ello.

    ResponElimina
  2. Hola
    Me han comentado que en la fira de Sant Miquel en Segur, a los comerciantes que tenían paradeta les cobraban 300 euros por el fin de semana. Si es cierto, que no lo se, creo que se han pasado en el precio por ser comerciantes de aquí. No es la forma correcta de tratar a nuestro comercio, en cambio no se a que precio les cobraban a las paradas que este verano se ponían en el paseo, teniendo en cuenta que son comerciantes de fuera.
    Si alguien sabe como ha sido, agradezco su información.
    Gracias.

    ResponElimina