dissabte, 30 de juliol del 2011

Carta Oberta a la ciutadania de Catalunya


Els quadres intermitjos del PSC signen un manifest per tal de reclamar una renovació dels lideratges del partit i començar a escriure un nou capítol de la seva història amb idees noves i evitant enfrontaments estèrils que només perjudiquen la seva imatge. Alguns militants de la nostra agrupació ja han suscrit el manifest. Qui vulgui adherir-se ho pot fer cliclant aqui:

divendres, 29 de juliol del 2011

Eleccions Generals el 20-N


Com molts ja sabreu a aquestes hores, la notícia política del dia ha estat l'anunciament de la data de les properes Eleccions Generals, que seran el proper 20 de novembre. Us adjuntem la roda de premsa que ha donat el President del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, anunciant la notícia.

Amb aquesta decisió, els socialistes catalans creiem que el president espanyol ha demostrat tornar a donar prioritat als interessos del país a l'hora de fixar aquesta data.

dijous, 28 de juliol del 2011

Aconseguit el compromís de no tocar l'edifici actual del Mercat Municipal


Si ahir anunciàvem la petició davant del Ple d'aquest matí per a no enderrocar l'actual edifici del Mercat Municipal, avui podem dir que aquest objectiu del Grup Municipal socialista ha estat totalment assolit. 

Aquesta fita ha anat acompanyada de la creació d'una Comissió que estudiarà la viabilitat de l'actual edifici del Mercat, i que ha estat aprovada amb la totalitat dels Grups polítics municipals. Tot això ha estat possible gràcies a la moció socialista que vàreu poder llegir al post d'ahir.

A banda d'aquest particular, creiem necessària fer una puntualització arran de la notícia publicada al web municipal. Allà s'afirma, amb declaracions de l'alcalde, que l'equip d'arquitectes contractat incorporen "els segons grans arquitectes de Catalunya", en el sobreentés de que es tractava d'una contractació prohibitiva. 

Sense treure importància a aquests professionals, l'equip que ha rebut l'encàrrec, Batlle i Roig arquitectes, és un despatx de gran qualitat però que no es troba dins del grup de despatxos d'èlit com ara Bofill o Bohigas. Tampoc en honoraris. De fet, els honoraris que van presentar al seu projecte estan per sota dels barems orientatius del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya i incloïen també el projecte de la biblioteca.

En tot cas, el Portaveu del Grup Socialista, Ramon Ferré, ha manifestat la seva satisfacció pel to responsable amb el que s'ha desenvolupat el Ple d'avui. "Avui estic content per què hem fet política amb majúscules", ha comentat. 

dimecres, 27 de juliol del 2011

Moció sobre el Mercat Municipal de Calafell


Recentment, hem pogut comprovar com l’actual govern convergent i popular de Calafell ha acabat subscrivint el projecte que els socialistes havíem plantejat a l’anterior legislatura per al Mercat Municipal. Aquest projecte suposa la construcció d’un nou edifici per als paradistes a les actuals pistes de bàsquet, que comptarà amb la presència de l’operador Mercadona. 

No obstant, l’actual alcalde, Joan Olivella, ho ha fet amb una puntualització important, com és plantejar en un termini de dos anys la possibilitat d’enderrocar l’edifici de l’actual Mercat
Des del Grup Municipal socialista creiem que és fonamental la conservació de l’actual edifici del Mercat per evitar una fractura social al barri de la Platja. 

En aquest sentit, hem presentat una moció (que podeu trobar a sota) que té com a eix central no enderrocar l’actual mercat i estudiar la seva remodelació com a equipament cívic que resolgui, de forma definitiva, la provisionalitat d’algunes entitats, tot buscant un nou marc de convivència.

 A més, al mateix escrit demanem no només continuar amb l’anterior projecte, sinó també tenir en consideració la futura i possible construcció de la biblioteca en la planta pis del nou mercat municipal. Cal tenir en compte que es van destinar des de l’anterior govern un total de 795.000 euros al pressupost municipal per la construcció d’aquest equipament

Finalment, volem que l’espai que quedi disponible a l’actual edifici del mercat municipal s’utilitzi, a més, en actes socials, culturals, turístics i de promoció econòmica, com el festival de Rock-a-Billy, el Carnaval, els festivals de fi de curs, el sopar de la fam o el Parc Nadalenc. Aquest fet suposaria que el pavelló Joan Ortoll deixés de patir les dificultats horàries i els conflictes de convivència actuals entre entitats i actes lúdics, dedicant-lo, exclusivament, a la pràctica esportiva, tal i com ha de ser.

Text de la moció: 



 
Grup Municipal Socialista de Calafell

Un lavabo per a les pistes de petanca de Segur





A prop de l'entrada del Port de Segur hi ha unes pistes de petanca, freqüentment ocupades per ciutadans que practiquen aquest esport. Durant tot l'any, la quantitat de gent que les fa servir està al voltant d'unes quaranta persones diàries, una xifra que s'incrementa notablement a l'estiu.


Des de fa temps, una demanda dels usuaris d'aquestes pistes, molts d'ells gent gran, és la col·locació d'un lavabo portàtil que els hi doni servei sense haver d'anar a un bar o recòrrer als espais oberts.


En aquest sentit, el Grup Municipal Socialista de Calafell demanarà al Ple del dia 28 de juliol la col·locació d'aquest servei al costat de les esmentades pistes de petanca de Segur per evitar desplaçaments innecesaris als seus usuaris.

dilluns, 25 de juliol del 2011

Un nou espai per a sentir la veu de Calafell


Us donem la benvinguda a aquest nou espai a la xarxa. Un espai que vol donar veu no només als representants i als militants o simpatitzants socialistes de Calafell, sinó a tothom qui vulgui deixar les seves aportacions per fer que el nostre municipi progressi al mateix ritme que ho ha fet durant els passats quatre anys.

Fa unes setmanes, durant el ple de constitució del nou govern municipal, vàrem explicitar que els socialistes i les socialistes volíem iniciar una nova manera de fer política a Calafell. Ferma i contundent quan calgui defensar el que creiem que és millor per al nostre poble, però amb un tarannà de diàleg i responsabilitat.

Sembla evident que la societat demana als partits tradicionals noves actituds, noves respostes i nous plantejaments per sortir d’aquest cercle viciós en què ha entrat la política en els darrers anys.

Des del Partit Socialista de Calafell ja estem fent aquesta reflexió i mirarem d’interpretar el què la gent ens demana i espera de nosaltres. Conjugarem el projecte i les idees d’esquerres amb allò que ens demana la societat actual.

En termes pràctics, això suposarà un canvi de discurs, però també un major diàleg amb la resta de forces polítiques de Calafell. Un diàleg que volem alimentar no només amb la visió de la gent que conforma la família socialista, sinó amb la de tots vosaltres.

Volem un Calafell millor i, per a això, ens cal la veu de tothom. Aquest és el vostre espai.