dijous, 26 de gener del 2012

CiU-PP, viure de rèdits (I)


Comença l'any 2012 i és d'obligació política i una bona pràctica professional realitzar un balanç de les actuacions realitzades pel nou govern durant l'exercici anterior. Un govern que va significar un canvi de rumb, però que 8 mesos després, ja ha provocat decepció i distanciament amb els ciutadans per haver demostrat frivolitat i poca maduresa. També per mostrar una manca d'objectius polítics i estratègics. Nosaltres, des de l'oposició, passarem revista al nou govern, tot fent una valoració de les diferents àrees (ocupació, formació, territori, promoció econòmica, cultura, etc). Comencem, avui, per l'àmbit de formació i ocupació.

Està clar que un equip de govern fort i competent s’ha de caracteritzar per dues qüestions bàsiques: per una banda, tenir un bon programa de govern per aplicar al municipi al llarg de la legislatura i, per una altra banda, tenir la capacitat i el compromís per gestionar-lo amb racionalitat i efectivitat. Sense cap mena de dubte, si pretenen mantenir-se en el govern, haurien de començar ja a mostrar una actitud diferent a la manifestada fins ara.

El camí traçat, fins ara, pel govern de CiU i PP és tot el contrari del que seria l'ideal. En comptes de plantejar un full de ruta nou i propi per començar amb força, estan vivint dels rèdits de l'obra de govern i dels projectes encetats per part de l’anterior mandat. Les noticies que surten als diferents canals de comunicació (premsa escrita, notícies ràdio, web municipal, etc) per promocionar la seva gestió, fan referència a la continuïtat o finalització de projectes que, en la legislatura passada, van ser iniciats amb criteri i il·lusió. El seu equip redactor planteja les notes de premsa com si ells fossin els autors del projectes, encara que el seu màxim esforç hagi estat sortir a la foto de la cloenda del programa. Ja no demanem que ens mencionin com a promotors dels projectes, però almenys que se’ns convidi quan es celebra la cloenda.

Una prova molt clara d'això que aquí es denuncia, la tenim al flamant butlletí municipal que el govern acaba de publicar, per cert, trencant tot el treball d'imatge corporativa que es va dissenyar en el seu moment. A tall d’exemple i pel que fa a l’àmbit de formació i ocupació, fins el moment han realitzat jornades de formació com els cursos i esmorzars formatius amb empresaris, així com cloendes de projectes d’ocupació com la casa d’oficis. Projectes tots ideats i programats per l'anterior govern socialista, força innovadors en la seva estructura i contingut i que van ajudar a certs col·lectius amb dificultats específiques d’inserció laboral. També, hem pogut llegir en premsa que l'Ajuntament ha signat un conveni amb l'entitat Patí Català de Calafell, continuació de la col·laboració realitzada al 2010 entre la regidoria de Treball i l'entitat, arrel de la qual va sorgir el programa SUMA'T.

Continuant en aquesta línia, us anunciem que, aviat, la regidora de treball sortirà a la premsa promocionant la creació d'un portal web independent anomenat Zona Zenit que nosaltres vàrem impulsar ara fa un any. L'objectiu principal del portal és crear una xarxa empresarial que ajudi els empresaris de Calafell a augmentar les seves vendes a partir de certes eines de què disposa aquesta xarxa social. També impulsar la reactivació econòmica. De continuar el treball amb la intensitat i fermesa que va començar, aviat veurà la llum i nosaltres, com a pares del projecte, estarem contents i satisfets.

Un govern fort i sòlid ha de tenir suficient personalitat com per transmetre seguretat i tranquil·litat a la ciutadania, alhora que s'ha de postular com el garant de la confiança i de l'estabilitat entre els ciutadans. En aquests moments d'incertesa, el que més necessitem és un alcalde que impregni el municipi d'una psicologia del convenciment en el progrés. Això no ho tenim a Calafell. Tenim un alcalde que no pren iniciatives i que no decideix. Això no és el que esperen els ciutadans del principal responsable polític del municipi, i molt menys quan corren temps tan difícils. Necessitem projecte i lideratge, no un alcalde que només es posi a la foto.

La manifesta carència de projectes d’aquest equip és un fet que es pot constatar també gràcies a certes eines d’informació de què disposem des de l’oposició com són les comissions informatives. Gràcies a aquestes reunions mensuals que hauria de convocar cada àrea de govern, nosaltres podriem estar informats dels projectes que es faran al municipi. Ara bé, cal convocar-les. Per què dic això? Doncs perquè des que vàrem iniciar la legislatura, gairebé s’han anul·lat tantes comissions com s’han celebrat. I de les que sí s'han celebrat, el seu contingut informatiu i de projectes nous ha estat molt pobre. Això vol dir que no disposen de programes nous a impulsar, i de nou ens veiem obligats a afirmar que el govern de Calafell està vivint de rèdits.

Però, i quan s'acabin els rèdits, què faran? Què farem?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada