dijous, 19 d’abril del 2012

Els PSC de Calafell visita el Síndic


El grup municipal del PSC de Calafell s'ha dirigit avui al Síndic de Greuges, que ha visitat Segur de Calafell. Dos representants de l'oficina del Síndic han estat durant tot el dia d'avui a les Dependències Municipals de Segur de Calafell atenent les queixes, preguntes i qüestions plantejades pels ciutadans del municipi.

El Síndic de Greuges és, encara potser, una figura poc coneguda i, per aquest motiu, es mou pel territori per atendre els conflictes, consultes i problemes que li planteja el ciutadà. És el millor garant de què la pròpia administració pública actuï de forma clara, transparent, amb celeritat i complint amb la llei i les normatives vigents.

Per això, ens hem personat a l'oficina itinerant del Síndic per parlar, bàsicament, de dos temes. El primer afecta la tasca d'oposició i ens impedeix fer-la en òptimes condicions. El segon tema, ja conegut per tots els seguidors del bloc, és el de la gossera il·legal que hi ha al torrent de Mas d'en  Vives.

L'equip de govern, amb l'excusa de la protecció de dades personals, està identificant les persones afectades pels acords municipals amb el número de DNI o amb part del mateix. Això impedeix saber de qui es tracta i va contra el principi de transparència i de publicitat de la pròpia administració. Així mateix, fent públic el DNI entenem que vulneren, alhora, la pròpia protecció de dades, ja que el DNI és una dada personal de cadascú.

Pel què fa a la gossera, el tema és prou conegut i l'hem explicat en el nostre bloc. No obstant, per aquest motiu vam entrar un escrit, demanant un certificat de compatibilitat urbanística per veure si l'esmentada activitat, suposadament, il·legal es pot dur a terme en aquest indret on està ubicada. Com que no hi ha hagut resposta per part de l'equip de govern, ens hem dirigit al Síndic per què faci complir la llei i actuï en conseqüència, obligant a l'administració a seguir el procediment oportú per a restablir l'ordre en l'esmentat indret i no permetre més una activitat d'aquesta mena.

Un cop exposats els dos temes, els representants de l'oficina del Síndic ens han demanat que fem l'escrit oportú amb tot el què hem exposat. Així ho farem!

1 comentari:

  1. Por suerte para los ciudadadon de Calafell estáis haciendo una buena oposición y no se os escapa nada.
    Si algún día entráis a gobernar no se os olvide seguir en la misma línia, esto tan sencillo es lo que pedimos los ciudadanos.
    Saludos

    Fita

    ResponElimina