dilluns, 23 d’abril del 2012

Marina Geli visita la URV


La portaveu socialista en matèria d'Universitats i Recerca al Parlament, Marina Geli, va visitar divendres la Universitat Rovira i Virgili. Geli ha volgut recolzar i estar al costat dels membres de la Universitat Rovira i Virgili per escoltar les seves inquietuts i preocupacions després de les retallades en matèria d'Universistats i Recerca que han anunciat tant el govern de la Generalitat com el govern d'Espanya. Una total connivència per part de dos governs que ballen al mateix so i que han demostrat un bon enteniment pel que fa a la intenció de desmantellar l'Estat del Benestar.

A primera hora de la tarda, Marina Geli amb dos comanys diputats al Parlament, Josep Maria Sabaté i Xavi Sabaté, i jo mateixa, en qualitat de responsable de la Secretaria d'Universitats i recerca de la nova Executiva de Federació del Camp de Tarragona, ens hem reunit amb el rector de la URV, el senyor Francesc Xavier Grau. En el si d'aquesta reunió s'han tractat temes d'actualitat de la Universitat, així com les principals problemàtiques que està patint la Universitat pública catalana. La postura del rector ha estat de rebuig a les retallades implantades pel govern estatal pel que fa al món universitari.

Les retallades propostes pels diferents governs poden afectar greument la qualitat de la docència universitària. Les noves mesures propostes pel govern central provoquen que les taxes de matrícula pugin, el proper curs lectiu, un 66% respecte els preus actuals. Els docents estan molt preocupats ja que degut a aquest augment desproporcionat dels preus, els estudis universitaris seran un luxe que no es podran permetre's per a moltes famílies . L'exconsellera de sanitat, creu que darrera aquesta pujada de taxes hi ha una intenció per part dels governs d'impedir que totes les classes socials tinguin accés a un sistema universitari públic i de qualitat.

De cara al proper curs, l'executiu preveu eliminar carreres universitàries així com deixar de contractar milers de professors universitaris. D'aquesta manera, l'estructura, i la inversió de la Universitat pública retrocedeix més de 30 anys en la seva qualitat, col·laborant en el desmantellament de l'Estat del Benestar que amb tant d'esforç es va construir al llarg dels anys.

Posteriorment a la reunió celebrada amb el rector, Marina Geli va assistir a una reunió de treball amb representants dels diferents sectors de la comunitat universitària. La trobada, de petit format, pretenia que la portaveu socialista al Parlament pogués explicar les línies de treball futures i properes del govern de la Generalitat, però sobretot, escoltar les diferents sensibilitats i preocupacions dels membres del col·lectiu universitari.

Els allà assistents, una vintena de persones, entre els quals hi havia membres del PDI (personal docent i investigador) i membres del PAS (personal d'administració i serveis), van poder transmetre la diputada totes aquelles qüestions que més els preocupaven. En especial es va tractar el tema de les retallades en matèria de docència (sous, contractes, etc) i en matèria d'inversions en projectes de recerca i d'inverstigació.

Geli es va comprometre a traslladar al lloc adequat, el Parlament, aquestes preocupacions i treballar per tal d'aturar aquest seguit d'intencions d'aprimament de la qualitat del nostre sistema universitari públic de Catalunya. Al juny, Marina Geli tornarà a fer una altra visita de treball a la URV per tal de donar continïtat als temes tractats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada