dimarts, 1 de maig del 2012

Ara més que mai la lluita té sentit


Avui dimarts dia 1 de maig, com cada any, els socialistes de Calafell ens hem reunit per celebrar una de les festes més commemoratives de l'esquerra, el dia internacional dels treballadors. Festa per antonomàsia del moviment obrer mundial. En aquesta ocasió, la novetat ha estat la ubicació de la festa, la plaça del Port de Segur. Un espai molt més obert i accessible per tots aquells que han volgut acompanyar-nos.


Més de 250 persones, afiliats, simpatitzants i ciutadans en general de Calafell, ens han fet costat durant una jornada del tot intensa i plena d'aconteixements organitzats pel col·lectiu dels joves socialistes, les JSC. Així, els assistents, han pogut gaudir d'activitats com una caminada pel municipi pels més matiners, una gimcana pels més petits, un petit campionat de bàsquet 3x3, classes de ball...


Els moments dels àpats com l'esmorzar, amb una sardinada i el dinar, amb una botifarrada, van ser els més esperats per tots. Un dinar i un esmorzar de germanor al voltant d'una ideologia i d'unes conviccions de progrés. Han volgut compartir moments de l'esmorzar companys del partit com el futur alcalde del Vendrell Martí Carnicer, el primer secretari Isidre Aymerich, la senadora Xus Sequera, l'alcalde de Tarragona Pep Fèlix Ballesteros, el diputat al Parlament Xavi Sabaté, la cap comarcal Dolors Carreras i l'exsenadora Judith Alberich.


La festa dels treballadors data de 1889 quan, per acord del Congrés Obrer Socialista de la Segona Internacional celebrada a París, es va convertir en una jornada reivindicativa i d'homenatge a uns sindicalistes anarquistes executats als Estats Units per la seva participació en una lluita per la consecució d'una jornada laboral de 8 hores, els màrtirs de Chicago. Aquesta commemoració es va estendre a molts països en que el primer de maig de cada any, el partit socialista es reuneix per reivindicar polítiques a favor dels drets socials.


I avui, en ple segle XXI i a l'any 2012 de la nostra era, reivindicar el dret a uns serveis públics i de qualitat té tot el sentit del món. Des de fa més d'un any el govern de la Generalitat i des de fa 4 mesos el govern de l'estat, estan aplicant polítiques de tall neoliberal que estan contribuint de manera accelerada a desmantellar totes les consecucions i llogres aconseguits amb els anys i amb l'esforç de ciutadans compromesos com els màrtirs de Chicago.


No ens podem quedar parats, no podem creuar els braços davant de tanta injustícia, davant de tanta mala intenció. Estic segura que darrera d'aquestes brutals decisions de retallar en polítiques socials i en drets, hi ha una ferma convicció de destrucció i d'execució de les bases que sustenten l'estat del benestar. Es tracta d'aplicar polítiques que fomentin la privatització i que afavoreixen aquells que més tenen, els votants de la dreta. A més no es poden amagar, no ens poden enganyar ja que ho fan de forma totalment intencionada, freda i calculada. Això si, emparant-se en la situació econòmica. La crisi no és més que una cortina de fum, una excusa pels dos governs (autonòmic i central) per justificar les retallades per a aquells que més ho necessiten.


Les taxes de matrícula universitària, el curs vinent pugen un 66%, s'acaba la universalitat del sistema sanitari aconseguit ara fa 26 anys pel company Ernest Lluch, amb la nova reforma laboral les empreses estan aprofitant per acomiadar treballadors, no es fomenta la contractació laboral, s'estan destruint les ajudes de 400 euros a aquelles persones que no disposen de cap ingrés econòmic ni de feina, s'aprova l'amnistia fiscal per a aquelles persones que defrauden hisenda, s'aproven uns pressupostos regressius que no fomenten l'estimulació econòmica, etc. Això és el que estem evolucionant en aquest país des que governa la dreta. Un camí cap al no res, cap a la decadència social de la majoria i cap al favor d'uns quants, els que més tenen.


Per a això, ara més que mai, el Partit dels Socialistes de Calafell, us donem les gràcies per haver assistit a aquesta festa aniversari i reivindicativa de lluita per mantenir uns drets bàsics i fonamentals i a viure amb unes condicions on es fomenti la igualtat d'oportunitats i l'equitat entre les persones.



Gràcies a tothom que hi va assistir. Gràcies als voluntaris i voluntàries que han organitzat i dinamitzat l'acte en un temps rècord. La implicació de tothom ha fet que el resultat hagi estat l'èxit. L'any vinent més i millor. Us hi esperem.

2 comentaris:

  1. Una jornada memorable, i un èxit total de participació es va acabar tot. L'any que ve més si us plau.
    Gràcies

    ResponElimina
  2. Voldria fer un reconeixement a l'esforç i a la dedicació de totes aquelles persones que han treballat com a voluntaris per la preparació i organització de l'acte d'avui, sense la seva feina hagués estat impossible haver assolir l'èxit de participació. Gràcies als joves perquè han estat al peu del canó encapçalats per la Noemi, la primera secretària de les JSC. Una menció especial vull tenir per la meva amiga i companya Maria José, qui ha estat, juntament amb l'Helena, l'ànima de l'acte. Potser em renya la Jose quan llegeixi aquest comentari, però bé, ja estarà escrit. Gràcies noies! Ha valgut la pena!

    ResponElimina