dijous, 28 de juny del 2012

Resum de la sessió plenària d'avui


Avui, darrer dijous del mes de juny, s'ha celebrat una nova sessió plenària de caràcter ordinari a l'Ajuntament de Calafell. L'equip de govern porta un retard considerable en la redacció de les actes dels plens. Avui s'han passat les actes dels plens del 15 i del 28 de novembre de l'any passat i, aquestes, s'han hagut de tornar enrere, ja que mancava tota la deliberació feta pels grups polítics municipals. Segons sembla, s'ha perdut la gravació del ple. Així, doncs, una autèntica desídia per part del govern!

El primer punt del ple ha estat l'aprovació del canvi de nom de l'escola coneguda com Escola Calafell II, ubicada al costat del pont de Mas Mel, que passarà a anomenar-se Escola Vilamar, recordant les colònies Vilamar que hi havien a la Platja de Calafell en els anys vint. Aquesta nova denominació ha tingut el suport de tots els grups municipals.

El segon punt ha estat la modificació del contracte de la recollida de la fracció orgànica de residus, FORM. El govern ha aprovat passar de recollir els contenidors, dia sí dia no, de 3'5 cops per setmana a dues vegades, en el període de setembre a Setmana Santa. Amb aquesta mesura es pretén estalviar 73.000 euros, aproximadament. No obstant, caldrà veure les conseqüències d'aquesta decisió, per això ens hem abstingut, ja que no creiem que s'hagi de negociar els contractes empitjorant el servei.

En tercer lloc s'ha tractat una bonificació d'un 20% de la rehabilitació d'un habitatge dels entorns del castell, d'acord amb les ordenances fiscals vigents. El PSC ja ve demanant que es modifiqui aquesta ordenança des de fa alguns plens, ja que hi ha un error en la bonificació i/o la interpretació és incorrecta. Abans, els habitatges dels entorns del castell es bonificaven un 95% les llicències de reforma i/o adequació. Per tant, el greuge generat és important. L'equip de govern pretén esperar a les noves ordenances fiscals per canviar-ho, perjudicant a tots els que, fins aquell moment, hagin demanat les bonificacions. ¡Increïble! Hem demanat que es tramiti una modificació pel proper ple i hem votat en contra, per aquest motiu.

La següent bonificació de l'ICIO és per l'immoble afectat per l'explosió de gas d'un edifici veí, a Segur, fa uns mesos. Aquesta bonificació sí que és del 95%. Per tant, hi hem votat a favor.

L'equip de govern ha presentat una moció sobre el dret a vot dels i les representants electes als municipis, per tal de solucionar aquelles situacions en què la persona electe no pugui assistir a les sessions per força major, per malaltia o embaràs, paternitat o maternitat,... tal i com s'ha fet en el Parlament i en el Congrés dels Diputats. La moció ha comptat amb el suport de tots els grups.

Després de donar compte dels decrets i les actes de les Juntes de Govern Local, s'ha passat al torn de precs i preguntes dels regidors. En José Bonilla ha demanat al regidor de Medi Ambient que es millori la neteja en les urbanitzacions, ja que la màquina ha deixat de passar per algunes d'elles. També ha demanat més control en l'enllumenat de Les Brises. La Yolanda Almagro ha demanat els permisos de Costes per les fogueres de Sant Joan i una major celeritat en la neteja de la sorra, a l'endemà. També ha demanat explicacions sobre l'espai que s'ha millorat en la sorra, a la banda est del port de Segur, on hi han aparegut males olors.

La Tere Cumplido ha preguntat per l'espai on es pensa ubicar la nova Escola Vilamar i quan es pensa fer. També ha preguntat per qui assumirà el cost de la diferència en la subvenció de les llars d'infants, ja que la Generalitat ha rebaixat la seva aportació de 1.300€/nen a 875 €/nen pel proper curs. El Joan Carles ha demanat l'estat d'execució del pressupost en el primer semestre de l'any. En Massimiliano ha preguntat per les guinguetes de la Platja, els costos del Carnaval d'estiu i la desfilada de moda, així com l'estat en què es troba la revisió dels estatuts del Patronat de Turisme per incloure més participació del sector privat.

El Toni Duart ha repetit alguns precs d'anteriors plens que no han tingut resposta, encara. Ha demanat solució a les fonts del Passeig Marítim i al pal de telèfon que hi ha al costat de l'antic Hotel Segur. En Ramon ha demanat explicacions sobre la senyalització horitzontal del Carrer Altafulla, l'estat d'abandó del Parc del Vilarenc, la implantació de l'hora de suplement que es posa en el transport urbà, a l'estiu, i les respostes inexistents a les instàncies i al·legacions de l'oposició.

En els precs i preguntes del públic, el Miquel ha aclarit que el Poliklyn que s'ha ubicat al costat de la petanca del port de Segur no només dóna servei a la petanca, sinó a la zona de bany i als jocs infantils que hi ha al costat mateix. El Manel ha demanat una solució per la cruïlla entre els carrers Alp i Llesuí. L'Andreu ha demanat explicacions sobre els estacionaments del mercat i les sancions imposades sense avís previ als vehicles estacionats. La Sònia ha tornat a demanar la sincronització dels semàfors de la C-31, a Segur. Per acabar, en Luís ha parlat sobre les diverses situacions inversemblants que hi ha al llarg del Passeig Marítim de Segur i ha demanat solucions a l'equip de govern a aquestes problemàtiques.

3 comentaris:

  1. ¡Es increíble! Por un immueble afectado por una explosión de gas se bonifica un 95% la licencia. En cambio, por reformar una vivienda catalogada se bonifica el 20% solamente. No entiendo nada.
    ¿Por qué CiU y PP no modifican ya la ordenanza para dejar la bonificación como estaba? Pretenden ganar dinero a costa de los ciudadanos que tienen immuebles catalogados. Y, encima, después se llenan la boca de que van a subvencionar viviendas en el Plan de Barrios.
    Están fatal.

    ResponElimina
  2. ¡Qué casualidad! Se han perdido los plenos donde se pidió la dimisión de JJ y los de la "mani" de la policía... Curioso, ¿No?

    ResponElimina
  3. La incapacidad de los incapaces. Esto es lo que es este equipo de gobierno. Un grupode de incapaces de hacer algo bien para este municipio y ss ciudadanos. De saber distinguir entre los rifis/rafes personales y politicos, y la responsabilidad social que deben demostrar a sus votantes 8muchos ya arrepentidos) y al resto de los ciudadanos que comprueban atónitos como estos inútiles se tiran a la buena vida mientras mienten, pierden subvenciones o lo que es peor no se enteran de los verdaderos problemas de los ciudadanos de Calafell. Día a día demuestran estar enzarzados en demostrar que son mejores que sus antecesores, justificando que ellos por menos lo hacen mejor. Sólo hay que ver los resultados: mínima participación, indiferencia y falta absoluta de información. Pero lo que es peor es que han puesto en manos de sus socios de gobierno que son unos ineptos e incapaces de hace nada bien proyectos que funcionaban y ahora se les están cargando.

    Pero lo mejor aún está por venir. Paciencia que el verano será movidito

    ResponElimina