dimecres, 19 de setembre del 2012

Comerç sostenible i de convivència


S'ha parlat, i molt, aquest estiu, del Top Manta i de la imatge negativa que dóna del municipi, així com dels seus efectes devastadors en el comerç. Però també hauríem de fer esment als mercadals ambulants que es col·loquen al Passeig Marítim durant l'estiu. En aquesta entrada farem una ullada al de Segur, situat davant del Port. En una propera, parlarem del situat a l'Estany.


Com veieu, es tracta de "paradetes" que ja es munten a mitja tarda, en ple "carril de convivència" i amb les que, per tant, ciclistes i vianants han de conviure durant algunes hores. L'any passat, l'equip de govern va autoritzar la seva ubicació reduïnt-ne els preus de l'ocupació en la via pública i permetent tota mena de classes de tendalls, estètica i productes (sense rigor, ni ordenança estètica, ni normativa) justificant-se en la crisi i en que la gent s'ha de guanyar la vida. Però, ¿a canvi de què? y, sobretot, ¿donant quina imatge? ¿qualitat turística i turisme de qualitat?


Si mireu aquesta fotografia us preguntareu què estan fent aquestes dues persones a l'arbre. Doncs, senzillament que tirant un cable des de la seva "paradeta" perquè el vent no se l'emporti. ¿Aquesta és la forma en què la normativa de l'Ajuntament diu que s'han de sostindre les carpetes o els tendalls? ¿No podem obligar a aquests "paradistes" a tenir uns models estndaritzats amb certa imatge que ja, per si sols, se sustentin sense necessitat de lligar cables i cordes als arbres? ¿Això ho permet l'alcalde? Ell que es presenta, de vegades, com a defensor a ultrança dels arbres del municipi...


Mentre els dos individus lligaven la corda als arbres, la senyora i la garrafa d'aigua sostenien la lleugera carpa per no semblar la pel·lícula de Clarck Gable i Scarlett Ohara, allò que el vent s'endugué!


Aquest és el comerç que volem a Calafell? Sostenible i de convivència ho és una estona... sostenible per què es sosté als arbres i de convivència ho és per què hem de mirar cap a una altra banda per no posar-nos nerviosos. Demano a la regidora de Comerç i a l'alcalde que reflexioni sobre quin model de municipi turístic volen i quina imatge pretenen donar del municipi. Misèria porta misèria!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada