dimarts, 11 de setembre del 2012

Pel Progrés de Catalunya i la Unitat Civil dels catalans i catalanes



El Partit dels Socialistes de Catalunya vol celebrar amb tots els catalans i catalanes la Diada Nacional de Catalunya de 2012, i conscient del moment que estem vivint, vol reafirmar el nostre compromís amb la defensa de la identitat, els drets i l’autogovern del nostre país, amb la defensa de l’Estatut, i la defensa dels drets socials dels catalans i catalanes.

L’11 de setembre és una data on el catalanisme expressa la pertinença a un projecte nacional, al nostre país, Catalunya. La llengua, la cultura, les tradicions, les nostres institucions, la societat catalana són patrimonis propis que esdevenen trets diferenciadors i distintius del nostre país.

L’ambició nacional del catalanisme social que representa el socialisme català s’expressa en la defensa d’aquests i en la voluntat d’un major aprofundiment en el nostre autogovern. Enguany el Partit dels Socialistes de Catalunya, més que mai, vol expressar la seva ferma convicció en defensa de les nostres institucions.

Catalunya, aquest 2012, com els anys anteriors, està immersa en una crisi de gran calatge. Una crisi que afecta profundament les capes de la societat més exposades i més dèbils. Una crisi que està marcant clarament el camí de progrés.  Per això el Partit dels Socialistes de Catalunya vol reinvindicar també en aquest 11 de setembre, que hi ha una altra sortida possible a la crisi. Que hi ha una alternativa política i social a l’acció de l’actual Govern de la Generalitat.

Oferim als catalans i catalanes un projecte real de defensa dels drets socials i els serveis públics. Una alternativa on l’esforç equitatiu, on la justícia social i on l’esperança siguin la guia de l’acció política.

El Partit dels Socialistes de Catalunya expressa en aquesta Diada Nacional un triple compromís.

  • Volem avançar en la relació entre Catalunya i Espanya, aprofundint en els mecanismes federalitzadors que ens han de permetre expressar millor el nostre autogovern dins d’un marc d’enteniment i cohesió civil.
  • Volem proposar un pacte polític i social, per a la rectificació de les polítiques contra la crisi. Només des de la defensa dels serveis públics, i l’aplicació de polítiques justes socialment, podrem sortir tots plegats i sense cap minva social.
  • Volem cridar a una conscienciació social. Cal una regeneració, una vindicació dels valors, un nou compromís cívic. L’establiment de mecanismes de democràcia participativa i un salt endavant en la relació entre la política i la ciutadania.

L’11 de setembre és un moment d’afirmació nacional. També ho ha de ser d’afirmació i defensa social. Sense una l’altre no té sentit. El Partit dels Socialistes de Catalunya, hereu de les tradicions de lluita obrera i popular, fidel als valors republicans i federalistes, afirma que, com diu la nostra declaració de principis: “la lluita pel socialisme i per la llibertat nacional de Catalunya són objectius inseparables dels nostre projecte”.

Ciutadans i ciutadanes de Calafell, bona Diada Nacional de Catalunya. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada