dimecres, 31 d’octubre del 2012

Resum de la sessió plenària d'avui


Aquest mateix matí s'ha celebrat la sessió plenària ordinària del mes d'octubre que tocava fer dijous passat. Ha estat un ple llarg de més de set hores i amb forces punts d'interès pels ciutadans i pels treballadors municipals. En primer lloc s'ha fet el sorteig dels membres que han d'estar a les meses electorals el proper 25 de novembre, durant les eleccions autonòmiques. També han passat els informes trimestrals de tresoreria i intervenció sobre la morositat de l'Ajuntament vers els proveïdors, cal dir que estem força bé i el Consistori compleix amb els terminis en bona mesura, cosa que altres ajuntaments no poden dir.

En un altre punt, s'ha aprovat la destinació dels diners de la paga extraordinària que els treballadors municipals no percebran en el mes de desembre (497.325,58€) per a realitzar aportacions a plans de pensions o contractes d'assegurança col·lectiva d'acord amb la llei d'Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera que ha imposat l'Estat.

El Grup Municipal del PSC, d'altra banda, havia presentat al·legacions a l'aprovació del Compte General del 2011 per aclarir, precisar i esmenar alguns dels quadres i factures que formen part d'ell. Cal dir que no s'han acceptat cap d'elles, excepte d'una que esmenava un error material. El contingut de les al·legacions les explicarem en una nova entrada, properament. Hi hem votat en contra.

Un altre punt important del ple ha estat l'aprovació de les ordenances fiscals pel 2013, on l'equip de govern ha mantingut la pujada del 10% de l'IBI que el Govern Central va imposar l'any passat, sense cap mena de compensació. També s'apuja el clavegueram un 13'31% i l'aigua un 2'9%. La resta de taxes s'incrementen un IPC del 2'7%, a excepció de la brossa, ja que s'ha reduït el cost del servei lleugerament. També s'han aprovat dues bases específiques per atogar ajuts econòmics en IBI i plusvalúes a aquelles persones que tinguin escassa capacitat econòmica i els desnonats, en cada un dels casos.

Fruit de la pujada del 10% del rebut de l'IBI de l'any passat, l'Ajuntament ha recaptat 1'2 milions d'euros més del previst. Aquesta previsió demostra que, per l'any vinent, es podria haver compensat l'increment imposat per l'Estat, rebaixant el tipus de l'IBI i reduïnt la pressió fiscal als calafellencs. No ha estat així! L'equip de govern ha plantejat destinar aquests diners a actuacions "importants" com arreglar carrers, places i jardins, a pagar la productivitat als treballadors i a l'acabament del cinema Iris. La nostra intervenció ha anat en la línia de destinar aquests diners a una actuació "urgent i prioritària" com és la construcció d'un pas soterrat a Segur que, fa un mes, va veure com perdia la vida una nova veïna en creuar la via del ferrocarril. I, sobretot, quan sabem ja que no hi ha cap acord entre ADIF i Ajuntament per la construcció del pas que tant havia anunciat l'alcalde a primers d'any.

En un altre punt, s'ha tractat la pèrdua de 708.000€ de subvenció de l'ACA (Agència Catalana de l'Aigua) per part de l'Ajuntament per la construcció de l'estació de bombeig del Passatge Sant Antoni fins l'EDAR (Estació Depuradora d'Aigües Residuals, coneguda com "la Depuradora"). Aquesta subvenció finançava la meitat del cost d'aquesta obra tant important pel nucli de la Platja de Calafell, ja que permet un millor funcionament del clavegueram. Ara, l'equip de govern deixa penjada la solució definitiva i l'obra que hauria resolt, d'una vegada per totes, la problemàtica del clavegueram a la Platja, especialment, en els establiments i negocis de primera línia de mar. L'obra perd el finançament que tenia i no es reprendrà fins que l'Ajuntament hi destini més de 600.000 euros que calen per continuar.

Per tancar els punts econòmics s'ha aprovat la revisió de preus del contracte del transport públic, que s'incrementa en 40.492,19€ anuals, l'aprovació del reglament de productivitat pels treballadors de l'Ajuntament i l'annex III del conveni de personal funcionari, referent a la Policia Local de Calafell. En els tres punts ens hem abstingut per tenir més temps i estudiar-los millor durant l'exposició pública dels mateixos.

Per acabar el ple, de la comissió informativa d'Obres es proposava la modificació del pla econòmic financer del projecte del Pla de Barris del nucli històric, retardant les actuacions previstes fins el 2018, i l'aprovació inicial del pla director d'urbanització dels carrers del nucli històric de Calafell, que marca unes directrius a l'hora de començar les obres d'urbanització dels carrers del nucli antic. També ho estudiarem amb tranquil·litat durant l'exposició pública i presentarem al·legacions, si cal.

Abans d'acabar el ple, s'ha procedit al torn de Precs i Preguntes dels Regidors. En José Bonilla ha preguntat, novament, per la situació en que es troben els projectes del nou CAP i el nou IES de Segur. L'equip de govern ha manifestat que no hi ha novetats al respecte, el que demostra la seva poca constància i perseverança en els dos assumptes d'alt interès pel nucli de Segur. També ha manifestat el mal estat en el que es troba l'enllumenat públic en molts llocs del municipi, que provoca la manca d'il·luminació en molts carrers de diversos llocs del terme.

La Yolanda Almagro ha preguntat com es troba la reforma dels estatuts del nou Patronat de Turisme per tal de poder implicar més el sector privat en la presa de decisions de les polítiques turístiques i de promoció de Calafell. I, també, l'anunciat projecte RESUR que havia d'impulsar la regidora del Partit Popular i que havia de dinamitzar l'economia del municipi.

La Tere Cumplido s'ha felicitat per la seva intervenció de fa dos plens que va provocar que l'Ajuntament i l'empresa Cavall de Cartró rectifiquessin en la reducció dels sous de les monitores de les escoles bressol, ja que no s'havia modificat el contracte entre les dues parts per procedir a tal reducció dels salaris. I, novament, ha alertat del perill que suposa deixar tancada l'escola bressol de Calafell Park, el Petit Príncep, que pot ser víctima fàcil del vandalisme i el saqueig. També ha preguntat per la construcció d'una nova escola, per encabir els alumnes de l'escola Calafell II.

En Joan Carles Robert ha preguntat sobre la contractació d'un advocat extern per la defensa en el judici pel comiat improcedent de l'antiga cap de Recursos Humans de l'Ajuntament. En Massimiliano Revello ha preguntat sobre el pla de mobilitat del triatló i l'estudi de costos que no figurava a l'expedient.

El company Toni Duart ha donat explicacions sobre les acusacions personals que li va fer el regidor Juanjo Iglesias, en el darrer ple, i que va provocar la marxa del grup municipal socialista del mateix. En Toni ha demostrat no tenir cap "teixit d'empreses virtuals", ja que és autònom i no té cap empresa. Ha mostrat la carta de la Federació Catalana de Triatló on el felicita per l'organització de l'esdeveniment en el 2011. I ha recordat al regidor que les mancances que va tenir aquell triatló van ser degudes a les obres que estava fent l'Ajuntament de Calafell en l'Avinguda Lluís Companys, la manca de col·laboració de la regidoria d'esports i la poca comunicació que es va fer, per part municipal, als comerciants i empresaris de la zona.

Finalment, el portaveu Ramon Ferré ha manifestat que la marxa del grup municipal del PSC en el darrer ple va ser fruït de les constants desconsideracions de l'equip de govern vers l'oposició, tractant d'amagar la seva manca de projecte en les acusacions personals i insults que manté ple rere ple. També ha denunciat l'actitud de l'alcalde que tolera actuacions com les del regidor Iglesias en el darrer ple, deixant en una total indefensió a l'oposició, sense torn de rèplica, saltant-se el ROM. I, per acabar, ha fet pinya amb el company Toni Duart, declarant al regidor del PP un absolut incompetent que pretén entrar en falses acusacions personals per ocultar les seves mancances a nivell personal, a nivell professional i a nivell humà. I, ha conclòs, manifestant que l'únic boicot que té la gestió del regidor Iglesias és el de la seva pròpia incompetència!

El regidor d'esports ha abandonat el ple per anar a buscar el seu nen, però just en aquell moment l'equip de govern no ha respost els precs i preguntes de l'oposició, ja que s'ha tallat l'emissió per Calafell Ràdio i l'alcalde ha decidit fer les respostes en el proper ple. Simplement, lamentable!

Dit això, s'ha passat al torn de Precs i preguntes del públic on l'Andreu ha reclamat la manca d'enllumenat en el sector oest del nucli de la Platja i l'escassa gestió en la tramitació dels recursos per la retirada de les multes que posa la Policia Local. El Manel ha felicitat l'alcalde per fer una política diferent, de forma irònica, preguntant per què es pugen els sous dels treballadors, per una banda, i es diu que no hi ha diners per acabar les obres de l'estació de bombeig de la Platja, per l'altra. També li ha preguntat si amb la millora del conveni a la Policia Local hauria, o no, de seguir trucant el 112. I ha demanat a què s'havien destinat els diners de la rebaixa del sou dels polítics.

La Magdalena i el Rufino han demanat explicacions per la manca d'inversions a Segur, considerant que es fa tot a Calafell. El Luís ha lamentat que el ple no es donés per televisió. Ha reclamat la mala actuació d'algun policia vers les multes que van posar en el mercadal de Segur, un dia que havien deixat aparcar en una zona propera. També s'ha queixat de la manca de llum que té el seu barri. El Rafael ha demanat solucions a les males olors que provoquen els contenidors al carrer Duero i ha preguntat quina prioritat té el carrer Emigdio Rodriguez Pita en el Pla Director de carrers aprovat avui.

La Sònia ha demanat una solució alternativa al pas de vianants que s'ha pintat a l'avinguda Espanya i ha suposat la pèrdua de vuit places d'aparcament. També ha demanat que es convidin les associacions veïnals als actes informatius que faci l'Ajuntament, tot i que siguin d'altres nuclis del municipi. El Joaquin ha vingut a aclarir a la regidora Montse López que ell no havia anat a explicar res a Josep Parera, referent al conveni de la Policia. I, finalment, el Pedro ha demanat més neteja en el mercadal de la Platja de Calafell i que es solucionin els sorolls que produeix un local del passeig marítim.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada