dimecres, 9 de gener del 2013

“CALAFELL CREA” DESÀNIM


Des de fa ja quatre anys i degut a la situació crítica econòmica que viu el nostre país, la principal preocupació dels ciutadans és la feina. Les mesures insensibles de retall i austeritat proposades pels governs central i autonòmic, lluny d’estimular la nostra economia, estan sent un fre per a la seva reactivació. Ja s’ha demostrat, sobradament, que la manca de polítiques d’incentiu econòmic té com a conseqüència la no creació de llocs de treball.

Tots els sectors econòmics i socials demanaven reformes, reformes per tal de millorar la nostra situació amb l’esperança d’avançar i sortir el més aviat d’aquesta situació que ofega sense concessions a milions de famílies al nostre país. Algunes d’aquestes reformes es van presentar fa ja alguns mesos per part del govern de l’estat, com per exemple la reforma laboral que, lluny d’ajudar, va provocar la destrucció massiva de milers de llocs de treball. La reforma laboral junt amb la reforma financera, la reforma de les administracions públiques, la sanitària, són cortines de fum, excuses per implantar una ideologia de dretes que només afavoreix a aquelles famílies que més tenen i menys necessiten. S’està obrint un gran abisme entre classes socials. Els rics cada vegada són més rics i els pobres cada vegada tenen menys.

Des de retallades, passant per privatitzacions i arribant a reformes retrògrades, aquest és el trist panorama que, dia a dia, vivim els ciutadans del nostre país. Tot i això, l’única voluntat dels governs és eixugar el deute, sense contemplacions.

I al nostre municipi, Calafell, l’escenari és molt similar ja que la manca de sensibilitat social de l’equip de govern ha tornat a emergir en els pressupostos del nou any 2013. Una disminució important de les partides d’acció social i de promoció turística, esportiva i comerç provocarà que el nostre municipi no aixequi cap en temps. Fins a un 9% es veu reduïda la partida del patronat de turisme (5% comerç i 4% turisme). Els comerciants i restauradors de Calafell no disposaran de l’empenta necessària per part de l’ajuntament ja que sembla ser que la formació convergent ha decidit disminuir les partides gestionades pel partit popular.

Després de la rebaixa del 3% de la partida de benestar social en temps de crisi, fingeixen el seu interès envers els més pobres i aturats anunciant  “a bombo y platillo” la promoció d’un programa de creació d’ocupació anomenat Calafell Crea. Una iniciativa que els convergents diuen que té la finalitat de crear llocs de treball per a persones desocupades apuntades a la borsa de treball del nostre municipi. La veritat és una altra. Tot un joc polític en el que inverteixen 150.000 euros en set llocs de treball d’un nivell formatiu alt per a calafellencs, la majoria dels quals ja disposen de feina, posats a dit per l’equip de govern. En canvi, no es crea cap lloc de treball per a peons, obrers o tasques de manteniment que són els perfils majoritaris de persones apuntades a la nostra borsa de treball i aquells que realment necessiten la feina. Tot un despropòsit per tal de rentar la cara a uns pressupostos que tenen com a finalitat augmentar les partides de promoció de l’alcalde i dels seus regidors convergents.

Bé, no perdem l’esperança i desitgem que l’esperit de Nadal hagi envaït el cor de l’alcalde Olivella i s’adoni que aquest camí de retallades i austeritat que marca el senyor Mas des de la Generalitat no ens beneficia gens. ¿Potser a ell si? Hi ha persones que ja no cobren els 400 euros o l'atur i no arriben a final de mes, no poden fer front als pagaments que tenen, ni a les hipoteques. Aquests són als que haurien de destinar-se els diners que s'han posat per a aquest projecte, creant llocs de treball per als que realment ho necessiten.

2 comentaris:

  1. No puedo entender que en plena crisis económica,con personas con carencias en sus necesidades básicas, este ayuntamiento rebaje en un 3% la partida de servicios sociales.O en este pueblo vamos muy sobrados o los políticos viven en su mundo fantasioso y no pisan suelo. Increible cuando eschuchas a vecinos de toda la vida como te explican su angustia, como te dicen que ya no pagan la hipoteca porque sino no tienen para comer. Como a final de mes ves los carros de los supermercados con lo justo e imprescindible para pasar el día. Como te explican trucos como verter agua a la leche para que los niños tengan un vaso antes de ir al colegio.
    Que alguien me explique este tipo de política, que alguien me explique que quieren decir que los presupuestos de este año tienen un caracter social.

    ResponElimina
  2. Y encima los cadáveres políticos que pululan por nuestro municipio, chupan todos los meses unos sueldazos por no hacer nada, ni aparecen por su despacho, ni el los actos, ni en nada.Hasta cuando hay que aguantar en Calafell esta falta de respeto. ¿Cuanto durarían estos impresentables sin acudir a su puesto de trabajo en empresas multinacionales? que son las que les pagarían sueldos como los que cobran. Movilización ciudadana ya y sus sueldos para bienestar social que falta les hace.

    ResponElimina