dijous, 25 de juliol del 2013

Resum de la sessió plenària d'avui

434 signatures contra el Pla de Mobilitat implantat a Segur

Avui dijous, 25 de juliol, s'ha celebrat la sessió ordinària del Ple de l'Ajuntament de Calafell, corresponent a aquest mes. Cal recordar que el mes passat es va ajornar la sessió que tocava, per manca d'assumptes, i que el ple de maig es va celebrar a meitat de juny. Els punts de l'ordre del dia no eren de molta transcendència i, per tant, han tingut més protagonisme les mocions presentades pel Grup Municipal del PSC. Tot i això, ha durat nou hores i s'ha batut el rècord de duració d'un Ple al municipi!

Els punts de l'àrea econòmica eren de caràcter administratiu i de tràmit. El primer era l'aprovació del límit de despesa no financera de l'Organisme Autònom Municipal Fundació Castell de Calafell. Després s'han donat compte dels informes d'intervenció i tresoreria del segon trimestre de l'any, per a justificar el compliment de les mesures de lluita contra la morositat. També, s'ha donat compte de l'informe de seguiment anual del Pla d'ajust econòmic que es va fer l'any passat.

Els punts de l'àrea d'Obres Públiques han estat dos: el primer, la resolució d'al·legacions i aprovació definitiva de l'ordenança de sorolls i mapa acústic; el segon, l'aprovació definitiva del plec de clàusules dels serveis funeraris i la posterior licitació. Cal dir que, en el segon punt, el PSC ja va fer una intervenció contundent en l'aprovació inicial del mateix, en el Ple de març. En l'exposició pública no hi ha hagut al·legacions, però s'han modificat dos punts del Plec que podien crear dubtes a les empreses interessades, segons el govern. Veurem com evoluciona tot plegat!

427 signatures per a que l'Ajuntament avanci la construcció del nou Institut de Segur

Seguidament, s'han debatut tres mocions presentades pel Grup Municipal del PSC. La primera, la de donar suport a les entitats esportives davant l'acció de la inspecció de treball i seguretat social, es va consensuar a la Junta de Portaveus d'ahir, entre diversos grups. Aquesta setmana, posarem al bloc el text definitiu de la moció.

La segona, la moció per a rectificar el Pla de mobilitat que s'ha implantat recentment a bona part del nucli de Segur. Aquesta moció ha anat acompanyada i recolzada per 434 signatures de persones que estan en contra del Pla de Mobilitat que s'ha implantat a Segur. En aquest cas, el Grup Municipal del PSC ha plantejat set propostes que millorarien la implantació de l'actual Pla. Però, en el Ple s'han enumerat més problemes que hi ha al carrer i als que l'equip de govern no dóna solució. La setmana vinent farem un resum de la intervenció i dels problemes que s'han explicat.

I la tercera, la moció per a destinar el romanent de tresoreria del 2012 de l'Ajuntament de Calafell a la construcció de l'Institut de Segur La Talaia. Aquesta moció també ha anat acompanyada de 427 signatures de veïns i veïnes de Segur que reclamen la construcció del nou Institut, gràcies a l'esforç i el treball de les JSC de Calafell. El contingut de la moció demanava, bàsicament, el mateix tracte per l'Institut de Segur que quan es va fer el de Calafell. L'Ajuntament, en aquella ocasió, va avançar els diners per a la construcció de l'edifici. Ara, es demana el mateix! Alumnes, professors i la resta de la comunitat educativa estan farts de barracons! i volen tenir una ubicació definitiva que eviti els problemes que genera la provisionalitat, la degradació del mòduls i les incomoditats de l'emplaçament actual.

Acabat els punts de l'ordre del dia del Ple, s'ha passat al torn dels Precs i Preguntes dels regidors. El José Bonilla ha parlat de les obres que estan engegades durant els mesos d'estiu i de les molèsties i repercussions que ocasionen als ciutadans i visitants del municipi. En alguns casos, iniciant-se durant els mesos de maig i juny, cosa que es podia haver evitat començant al setembre. En altres casos, sense aturar-les per l'arribada de l'estiu, com l'obra de l'Avinguda Mossèn Jaume Soler. Tot plegat, donant una pèssima imatge de municipi turístic, gràcies al regidor d'Urbanisme (Rafel Solé). També ha demanat que es pinti un pas de vianants davant l'estació de Segur i ha demanat que es repari l'enllumenat públic de Valldemar.

La Yolanda Almagro ha demanat explicacions a la regidora de Turisme i Comerç, Olga Elvira, per haver contractat l'empresa Reus Models per a fer la desfilada de moda aquest passat mes de juny, ja que l'empresa està en concurs de creditors i no paga a moltes persones i proveïdors. També ha demanat que hi hagi més informació i participació dels comerços de Segur Platja quan es facin esdeveniments en l'entorn del Port, ja que la regidora de turisme no els ho fa saber i hem rebut moltes queixes en aquest sentit.

La Tere Cumplido ha parlat del tancament del menjador social durant l'estiu, de les classes de música que dona una ¿AMPA de Llorenç del Penedès? al Centre Cívic del Sindicat i de les beques i ajuts que es donen als nens del menjador més necessitats. També ha preguntat si es posarà alguna mena de transport als nens que s'han hagut de matricular en escoles de Segur i són del poble o la platja.

El Massimiliano Revello ha demanat reforçar l'enllumenat al carrer Vilamar i del col·lapse de dates en les que es fan esdeveniments al municipi. També ha parlat de la repercussió dels actes com el Carnaval d'estiu (que costa 10.000€), la Passarel·la de moda (que costa 25.000€), de la Fira del Mar (que costa 17.200€) o de les Havaneres (37.000 l'any passat).

El Toni Duart ha preguntat pel manteniment del Port de Segur, pel rètol lluminós que no anuncia cap acte en el mateix port i per les tapes de clavegueram de la zona de l'Estany i Mas Mel Platja. També ha lamentat que ens hàgim assabentat de que Calafell serà seu de futbol dels Jocs de la Mediterrània el dia de l'entrega de la bandera, sense rebre cap informació de la regidoria d'esports. I el Ramon Ferré ha explicat els problemes que genera el nou quadrant de la Policia Local (Q-5), deixant el municipi amb una sola patrulla la major part dels dies i sense efectius al carrer durant els mesos d'estiu (ampliarem informació, properament). També ha demanat a Olga Elvira que quan es refereixi a algun membre de l'equip de govern ho faci quan hi sigui present aquesta persona, en al·lusió a la intervenció que va fer en el darrer ple.

Després d'això, ha arribat el torn de Precs i Preguntes del Públic. El José Miguel ha demanat solució als problemes de seguretat i perillositat que presenta el pas lateral del mercat de Segur. El Manel ha demanat respecte de l'alcalde ver el públic, a qui ha titllat de claca. També ha demanat que es posi un rètol a l'Estany de prohibit caçar, que es col·loqui un senyal a la urbanització on viu, que el Tanatori de Vendrell només tenia un difunt el dia que hi va anar i no entèn com es pot plantejar un tanatori a Calafell, que les intervencions de la regidora d'Esports són massa tècniques i jurídiques i s'ha ofert a col·laborar amb el PSC per a fer possible l'INS de Segur.

El Rufino ha lamentat el tancament de la via del tren i que s'hagi deixat incomunicat el nucli de Segur. També ha demanat que la mànega de netejar el pas de l'estació de Segur sigui més llarga per a escurçar el temps de neteja del mateix. El Luís ha demanat que es faci un esforç per a resoldre els problemes del barri de Segur i que no es faci el crematori, ja que la gent de Segur ja els ha cremat l'equip de govern. El José María ha demanat a l'alcalde que visiti Segur i que els regidors porten un mes i mig sense parlar amb ells. La Sònia ha demanat un canvi en l'horari dels operaris que netegen les voreres amb els bufadors. També ha preguntat si s'ha acabat de pintar tots els passos de vianants del pla de mobilitat de Segur i que estan negres. Finalment, ha demanat una sol·lució per a la senyalètica dels restaurants que resten en segona línia de costa i que tenen problemes per a subsistir. Per últim, el Francisco ha preguntat per la continuïtat dels projectes que s'han engegat amb el Calafell Crea, com el menjador social i l'hort urbà dins la Masia de La Sínia. També ha manifestat la inseguretat dels alumnes del projecte anterior en algunes situacions de risc que els han fet estar.

Després de nou hores de Ple, s'ha donat per acabat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada