dilluns, 30 de setembre del 2013

Segú per Segur


La Diputada al Parlament de Catalunya, Núria Segú (PSC), va signar el passat dissabte els fulls de sol·licitud per a la gratiïtat dels peatges de l'AP-7 i la C-32. Els diferents diputats dels diversos grups polítics que estan presents a la Coordinadora Calafell van ser convocats per la mateixa per a adherir-se a la demanda ciutadana que es fa des de Calafell. Només la Núria es va apropar per a donar-hi suport.


La Coordinadora Calafell va aprofitar la Fira de Sant Miquel que es va celebrar aquest cap de setmana, a Segur, per a tancar la recollida de signatures que s'ha fet durant tot l'estiu. Fins el dia 29 d'octubre, les diferents entitats i establiments podran seguir recollint signatures. L'objectiu és portar-les al Parlament i fer una reunió amb tots els grups polítics que tenen representació parlamentària i, posteriorment, amb el Conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, per a fer-los coneixedors de la problemàtica i de la voluntat de diàleg de la Coordinadora Calafell per a aconseguir un objectiu de manera pacífica i pactada.


La Coordinadora Calafell porta recollides, gairebé, set mil signatures de gent d'arreu que han estat solidaris amb els calafellencs i calafellenques que han volgut donar suport a aquesta campanya unitària de tots els partits polítics, associacions i entitats del municipi. La demanda de la gratuïtat dels peatges no és un caprici, ja que el Baix Penedès encara no disposa de l'autovia A-7 que ens podrà comunicar amb Barcelona de forma gratuïta. Per tant, no hi ha alternativa ferma a les autopistes, ja que la C-31 s'ha convertit en una travessera urbana que no compleix la seva funció inicial.


La Diputada Núria Segú va defensar una proposta de resolució al Parlament que demanava la gratuïtat dels peatges de la C-31 i l'AP-7 per als residents del Baix Penedès, els més castigats per la crisi i l'atur. "És una injustícia enorme que unes infraestructures creades pels desplaçaments de llarga distància les estem finançant els que fem desplaçaments de curta o mitja distància", va dir Segú.


Els membres de la Coordinadora Calafell estan satisfets per la bona acollida que ha tingut la primera de les campanyes que s'han proposat per a millorar la qualitat de vida dels calafellencs, comptant amb la unitat d'entitats, associacions i grups polítics. El PSC ha participat de forma activa en aquest projecte, conscients de què cal més diàleg i consens que mai per a aconseguir que les coses es facin en benefici de tots.


A la recollida de signatures s'hi van sumar els manifestants que es van aplegar a la C-31 en motiu de la protesta per a la construcció d'un pas soterrat a la via del tren de Segur, convocada per l'Associació de veïns Sant Miquel, presents també a la Coordinadora Calafell.


Esperem, doncs, que el gest i la implicació demostrats per Segú sigui tingut en compte per la resta de forces polítiques que aproven mocions en les diferents institucions (Consell Comarcal, ajuntaments,....) i també continuïn donant el seu recolçament a la reivindicació dels calafellencs en l'aprovació dels pressupostos de la Generalitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada