dimarts, 15 d’octubre del 2013

La tortuga del Pla de Barris


El Pla de Barris del Nucli Antic de Calafell Poble avança molt, molt i molt lentament! Tant és així que, AMB UN ANY DE RETARD, s'han iniciat les obres d'urbanització del carrer Torredembarra, Barceloneta i Clos del Becu. El 23 d'octubre de l'any passat, l'alcalde i el regidor d'Obres presentaven el Pla Director de Carrers de Calafell Poble i anunciaven les obres d'urbanització del carrer Torredembarra, als veïns, de forma imminent. Tots els que viuen en aquests carrers han estat un any pendents de quan començaven aquestes obres, fins ara. No hi ha dubte que el Pla de Barris s'està desenvolupant a ritme de tortuga!


Aquí podeu veure la programació de les obres d'urbanització que el govern CiU-PP va aprovar, modificant les previstes en el projecte que va servir per a aconseguir la subvenció de la Generalitat de 4'5 milions d'euros per als quatre anys que havia de durar el Pla de Barris del poble. No només van allargar la planificació de quatre a vuit, sinó que no estan complint els terminis, tal i com es desprès de la taula que ells mateixos van elaborar, fa poc més d'un any.

Com es veu en el quadre, les obres del carrer Torredembarra i Barceloneta s'havien d'executar en el 2012. Han començat al setembre del 2013 i acabaran l'any que ve. D'aquesta manera, podem imaginar que, les obres d'urbanització del carrer Major, passatge Major i un tram del carrer Jesús, previstes per al 2013, no s'iniciaran fins el 2014 o el 2015. A aquest ritme, el pla de barris durarà uns quinze o vint anys!


Com es veu, serà una obra que durarà bastant, ja que s'han de canviar i soterrar tots els serveis. A més, s'afegirà els pluvials que no existeixen en tot el nucli històric i es pavimentarà amb adoquins, segons ens han dit, a petició veïnal i de l'oposició, tal i com es va fer en el carrer de l'església, executat durant l'anterior mandat. Per tant, es dóna continuïtat a un projecte ja encetat per l'anterior govern i que ve finançat al 50% per la Generalitat de Catalunya, gràcies a que Calafell va entrar en la darrera de les convocatòries que havia fet la Generalitat per la llei de barris.


Cal recordar que, en les tres primeres convocatòries d'aquest programa, amb el govern a l'ajuntament de CiU, ni tant sols es va presentar la sol·licitud per a accedir-hi. Va ser en el mandat anterior, amb el PSC al govern, quan es va apostar de valent per la remodelació del nucli antic, amb la urbanització dels entorns del castell, la plaça Catalunya, el carrer de l'església, entre d'altres. A més, es va destinar tots els diners del PUOSC a adequar aquests entorns. Tot plegat, una mostra que l'aposta del PSC pel nucli antic de Calafell va ser ferma i va aconseguir acabar, en quatre anys, un projecte que feia més de 20 anys que, amb CiU, no arrencava.


Aquesta entrada del bloc, demostra que, amb un nou govern de CiU, el Pla de Barris torna a anar a ritme de tortuga, tal i com feia el famós PERI quan governava CiU en el consistori. Per tant, aquest fet és una mostra més de la pèssima gestió que està portant a terme l'alcalde i el seu equip, retrassant projectes per la seva absoluta incompetència en la gestió municipal.

1 comentari:

  1. A partir de ahora veremos un inusitado incremento de las obras, les veremos invadidos por el ansia de hacer cosas, que no por trabajar, solo de parecer que lo hacen.
    Utilizando los proyectos olvidados en un cajón durante dos años y medio, como no tienen ideas nuevas, los han reservado para en la recta final del mandato poder inagurar alguna cosa y decir lo mucho que han hecho y trabajado para el pueblo.
    Cómo pasar cuatro años sin dar golpe o el diario de Olivella y sus amigos. Premio Universo.

    ResponElimina