dimecres, 27 de novembre del 2013

El PSC omple en la primera sessió del procés de participació "Calafell 25x25"



Les dependències municipals de la Platja de Calafell es van omplir, aquest dilluns al vespre, en la primera sessió del procés de participació “Calafell 25x25”, que impulsa l’agrupació local del PSC  per elaborar un full de ruta fins a l’any 2025. Persones de tots els nuclis del municipi i dels diferents sectors econòmics i socials van assistir a la presentació pública d’una iniciativa que vol trencar els esquemes partidistes convencionals i aconseguir, amb la col·laboració de tota la ciutadania (25.000 habitants, 25 nuclis), un seguit de propostes a desenvolupar en els propers anys.

El portaveu del grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Calafell, Ramon Ferré, va presentar la iniciativa i va remarcar dos arguments que la fonamenten. El primer, que Calafell ha planificat molt el seu futur en diferents projectes, però que ha tirat endavant poques d’aquestes idees. El segon, que cal decidir unes actuacions concretes, realistes i assumibles econòmicament per tirar endavant en un horitzó de deu anys, a partir de les properes eleccions municipals.

Ferré va afegir que l’actual legislatura pot donar-se per amortitzada, ja que el govern municipal de CiU i del PP és en realitat un desgovern sense idees pròpies ni capacitat per endegar res diferent i engrescador. En aquest sentit, els socialistes van presentar un vídeo que retrata la situació dels   darrers dos anys i mig: un vídeo que immediatament ha fet furor a internet i a les xarxes socials. El trobareu clicant aquí.



El PSC de Calafell va explicar en la primera sessió del “Calafell 25x25” que la nova realitat econòmica del país i del municipi obliga a decidir què pot fer-se i, sobretot, què s’ha de fer primer. Per això, és fonamental que els ciutadans siguin els protagonistes de la decisió. Segons va indicar Ferré, no es tracta que els partits “escoltin” els ciutadans, sinó que aquests decideixin i els partits ho recullin en els seus programes. I no tan sols abans de les eleccions, sinó sobretot després.

En aquest sentit, els socialistes calafellencs es comprometen a incloure en el seu programa electoral el resultat d’aquest procés participatiu, però també a implantar des de l’Ajuntament un mecanisme de participació a través del qual tothom decidirà on van a parar els diners dels impostos. A més, un consell de participació ciutadana vetllarà pel compliment dels objectius i només la participació ciutadana podrà modificar aquests objectius.

En aquesta mateixa línia, el PSC va respondre el principal interrogant que li va ser plantejat en la presentació. És a dir, si hi haurà diners per invertir en les propostes i idees. Ferré va recordar que l’Ajuntament, malgrat la crisi, ja té diners ara mateix per fer inversions, però que oculta aquest fet a la ciutadania. I va precisar que un estudi econòmic a llarg termini permet determinar que hi haurà disponibles entre 50 i 80 milions d’euros en els propers anys, sense superar en cap cas els límits d’endeutament que estableix la legislació local.


Els tres compromisos del Calafell 25x25

Tots decidirem on van a parar els diners dels impostos

El Consell de Participació Ciutadana vetllarà pel compliment

Un programa electoral real per quatre anys

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada