divendres, 15 de novembre del 2013

Posicionament del PSC sobre el Dret a Decidir


· El PSC defensa la celebració d'una consulta legal i acordada, i rebutja les iniciatives unilaterals. Per això vàrem donar suport al document Rigol i vàrem votar en contra de la proposta de resolució que CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP van presentar conjuntament en el darrer Debat de Política General. Haver fixat de forma unilateral la data de 2014 per celebrar la consulta dificulta qualsevol negociació.

· El PSC no donarà suport a cap iniciativa que no hagi estat prèviament negociada i acordada amb les institucions de l'Estat. No volem per a Catalunya ni un xoc de trens ni un carreró sense sortida.

· Considerem contraproduent portar a votació del Congrés dels Diputats qualsevol proposta que no tingui garanties de ser aprovada. No avalarem iniciatives condemnades al fracàs. No considerem convenient que Catalunya reprodueixi els errors del Pla Ibarretxe.

· És del tot desaconsellable prendre iniciatives abans que la Comissió d'Estudi sobre el Dret a Decidir hagi acabat la seva tasca i hagi sotmès, al ple del Parlament, les seves conclusions. No volem posar el carro davant dels bous.

· Mentre CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP diuen que es volen carregar de raons, l'únic que fan a la pràctica és carregar-se les solucions. No es pot demanar el xec en blanc per a una consulta sense haver negociat primer a Catalunya i, després amb les institucions de l'Estat, la data i el contingut de la pregunta. Actuar d'una altra manera fa impossible que els catalans puguin decidir el seu futur de forma legal i acordada.

· Emplacem un cop més els presidents Mas i Rajoy a negociar, i estem disposats a ajudar-los en la difícil tasca de trobar una solució. Estem en contra del frontisme polític i no ens deixarem arrossegar ni cap a l'independentisme ni cap a l'immobilisme, i encara menys cap a la recentralització.


ACTUEM PSC  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada