dijous, 5 de desembre del 2013

Manifestació contra la retallada als ajuntaments


Benvolguts companys i benvolgudes companyes,

Com ja sabeu, el Projecte de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local (PRSAL, antic ARSAL) arriba al seu tràmit final a les Corts Generals.

El proper 16 de desembre es debatrà en el Senat i es preveu que el 19 de desembre, al Congrés dels Diputats, s'aprovi de forma definitiva. El PP ha aplicat implacablement la seva majoria absoluta. El PSC, al costat de les entitats municipalistes i els sindicats volem expressar el nostre rebuig a aquesta llei.

I ens proposem que sigui al carrer. Davant els ajuntaments dels pobles i ciutats de Catalunya. "El dijous 12 del 12 a les 12h, defensa el teu ajuntament contra la reforma local". Mitjançant les concentracions que proposem davant dels ajuntaments volem denunciar aquest atac inadmissible contra la ciutadania.

Aquesta llei retalla els serveis que els ciutadans i les ciutadanes reben dels seus ajuntaments. Serveis socials, serveis educatius, promoció econòmica i sanitat s'eliminen com competències municipals.

Lamentem la manca de diàleg i consens d'una llei de la que seran víctimes els ciutadans i ciutadanes, que tindran menys serveis i de pitjor qualitat. Amb centres de decisió i de gestió allunyats dels seus pobles i de les seves ciutats. Quin sentit té que els serveis socials passin a ser competència dels governs autonòmics? Quin sentit té que la neteja viària pugui ser competència de les diputacions? Qui tindrà cura de les escoles bressol municipals, avui ja maltractades per la Generalitat de Catalunya? O de les escoles de música? Qui farà les polítiques de promoció econòmica del territori? Aquesta llei ni evita duplicitats administratives, ni simplifica estructures, ni clarifica competències. Tampoc suposa l'anunciat estalvi de 8.000 milions d'euros per part del Govern del PP.

És una llei que recentralitza, privatitza i redueix dràsticament la musculatura democràtica de la nostra societat.

Us adjuntem un decàleg que hem elaborat amb els principals efectes pràctics de l’aplicació del projecte de Llei local del PP i una infografia específica.

Finalment, us animem a participar dels actes per dir no a la reforma local del PP i sí als serveis que els ajuntaments donen a la ciutadania.

Atentament,
Pere Navarro i Morera
Primer secretari del PSC i president del GPS

Josep Mayoral i Antigas
Secretari Política Municipal PSC

1 comentari:

  1. Que gran trabajo del pp, arreglar nada, todo a peor, pero le han dado la vuelta al Estado. Esto era su verdadero programa, desmontar el estado social. Solo les preocupa la Constitucion para limitar derechos.

    ResponElimina