dilluns, 30 de setembre del 2013

Segú per Segur


La Diputada al Parlament de Catalunya, Núria Segú (PSC), va signar el passat dissabte els fulls de sol·licitud per a la gratiïtat dels peatges de l'AP-7 i la C-32. Els diferents diputats dels diversos grups polítics que estan presents a la Coordinadora Calafell van ser convocats per la mateixa per a adherir-se a la demanda ciutadana que es fa des de Calafell. Només la Núria es va apropar per a donar-hi suport.


La Coordinadora Calafell va aprofitar la Fira de Sant Miquel que es va celebrar aquest cap de setmana, a Segur, per a tancar la recollida de signatures que s'ha fet durant tot l'estiu. Fins el dia 29 d'octubre, les diferents entitats i establiments podran seguir recollint signatures. L'objectiu és portar-les al Parlament i fer una reunió amb tots els grups polítics que tenen representació parlamentària i, posteriorment, amb el Conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, per a fer-los coneixedors de la problemàtica i de la voluntat de diàleg de la Coordinadora Calafell per a aconseguir un objectiu de manera pacífica i pactada.

dijous, 26 de setembre del 2013

¿Qui és el manipulador?


Durant el Ple d'avui, m'han acusat de manipular la voluntat dels veïns de Segur que es manifesten cada quinze dies per a demanar la construcció del pas soterrat al carrer Pisuerga. Això ha estat rebatut pels propis veïns, en el torn dels precs i preguntes del públic, que han demanat a Olga Elvira (PP) que rectifiqués i demanés disculpes per aquesta afirmació. Així ho ha hagut de fer! Tot plegat, ha estat lamentable, però s'ha corregit l'error tard i fora de micròfon obert de la ràdio.

No obstant, acaben de publicar a la web municipal una notícia sobre la construcció del pas i la moció presentada pel PSC que conté afirmacions falses sobre la meva persona. Concretament, aquesta nota de premsa de l'ajuntament diu, literalment: "el portaveu del grup municipal del PSC, Ramon Ferré, critiqués el tancament de la via del tren, i es mostrés a favor que es traiessin les tanques “per tal que els veïns puguin tornar a creuar la via del tren com feien abans”". En cap moment del Ple d'avui he dit això! I em sembla lamentable que des d'un mitjà de comunicació que paguem tots els calafellencs es posi en boca meva i entre cometes paraules que jo mai he dit.


Això és una mostra de la manipulació que des de la web municipal i les notes de premsa de l'ajuntament es fa de la realitat. Demano, públicament, una rectificació i una disculpa per l'error comès i es corregeixi les paraules que se m'atribueixen. Si no és així, en el proper ple demanaré personalment una disculpa pública a l'alcalde o al regidor responsable de comunicació de l'ajuntament, alhora que demanaré la dimissió del que hagi escrit aquestes paraules completament falses. Resulta imperdonable que se m'acusi durant el ple de manipulador i s'hagi d'excusar una regidora i, després, es manipulin i s'inventin les meves paraules en un mitjà municipal. Vergonyós!

Resum de la sessió plenària d'avui


Avui, dijous, s'ha celebrat la sessió ordinària del Ple Municipal de l'Ajuntament de Calafell corresponent al mes de setembre, després de l'aturada al mes d'agost de l'activitat plenària. El contingut del Ple ha estat escàs, cosa habitual en el govern de CiU i PP, amb una modificació de crèdit de 572.000€ dins el pressupost del 2013 per a tancar l'any i ajustar diverses partides pressupostàries del mateix i una bonificació de l'impost de construccions i obres menors d'una adequació d'un immoble catalogat, com a punts de tràmit. No obstant, el Ple ha entrat en matèria en la verificació del text refós de la modificació puntual del POUM referent a la clau "OD5s" i la moció presentada pel grup municipal del PSC referent a la construcció del pas soterrat a la via del ferrocarril a l'alçada del carrer Pisuerga.

Pel què fa a la modificació puntual del POUM, la verificació del text refós suposa el darrer tràmit de la mateixa. Finalment, la Comissió d'Urbanisme de Tarragona ha resolt deixar la qualificació amb el nom d'OD5s, tal i com recollia l'aprovació definitiva del POUM. No obstant, ha retirat l'índex d'edificabilitat de la clau i es podrà construir el mateix que amb el Pla General de 1989. Sorprenentment, la resolució de la CUT suposa un greuge comparatiu amb la resta del municipi, on es va reduir arreu l'edificabilitat. Per tant, podem afirmar que, en el lloc que més pressió urbanística ha assumit en els darrers anys, la franja costanera de Segur, la CUT no ha autoritzat a revisar-ne l'edificabilitat donada el 1989. Això implica que la pressió urbanística a Segur Platja serà la mateixa que des d'aquell any i els serveis existents (clavegueram, aigua potable, pluvials, aparcament, enllumenat,...) no poden assumir. La solució proposada que alleugeraria la futura problemàtica que s'intueix es pot donar al barri de Segur Platja de degradació i suburbialització del mateix queda anul·lada de soca-rel. Allà cadascú amb la seva responsabilitat!

Pel què fa a la moció presentada pel grup municipal del PSC referent a destinar part dels 2'2 milions de crèdits disponibles que té l'Ajuntament a la construcció del pas del carrer Pisuerga que ha provocat les manifestacions de molts veïns de Segur durant l'estiu, ha estat rebutjada amb els vots de CiU i PP.

dimarts, 24 de setembre del 2013

Participació, ¿per fi?


Després de l'escrit que vam penjar al nostre blog, el passat dijous, i de l'escrit que vam presentar a l'ajuntament per al proper butlletí municipal, el divendres pel matí, l'equip de govern (CiU i PP) va donar senyals de vida pel què fa a la participació ciutadana, de forma immediata. El mateix divendres, a les 15:13 de la tarda, els regidors vam rebre un mail convocant-nos a una reunió informativa avui dimarts, a les 11:00, a alcaldia, per a explicar-nos el procés de participació ciutadana que volen obrir per a decidir el futur ús de l'edifici de l'actual mercat municipal un cop es traslladi l'activitat al nou mercat.

Cal recordar que la intenció de l'alcalde, Joan Olivella, sempre ha estat enderrocar aquest edifici. Fins i tot, avui, en l'explicació que ha fet a alcaldia, no ha descartat la demolició. Per aquest motiu, el grup municipal del PSC, en el primer ple de la legislatura, ja va entrar una moció demanant que es destinés l'actual edifici del mercat a equipaments per a entitats i actes socials. En ella, ja explicàvem quins són els possibles usos que podria tenir l'edifici, amb l'adequació oportuna, que podrien satisfer les necessitats actuals del municipi i de les entitats que, per exemple, ocupen la carpa annexa al Pavelló Joan Ortoll o el propi pavelló poliesportiu.

diumenge, 22 de setembre del 2013

Canviem de Futur, a Tarragona



dissabte 28 de setembre de 9.30h a 14.30h
Palau de Congressos de Tarragona
1a Conferència Canviem de Futur–Canviem la Societat


La Conferència de Tarragona serà la primera de les 4 conferències de la Convenció Oberta Progressista de Catalunya (COPCAT). Que portarà per títol “Canviem de Futur” i que és un procés d’escolta, de debat i d’obertura que des del mes de maig ha impulsat el Partit dels Socialistes de Catalunya a través de tallers participatius a més de 100 municipis, les xarxes socials i consultes a entitats socials. 

L’objectiu d’aquesta iniciativa és aplegar el màxim de persones i entitats de sensibilitat progressista i catalanista per debatre i recollir propostes sobre els temes estratègics de futur i construir una alternativa per Catalunya. 

Per aquest motiu, fem una crida a la participació als militants i simpatitzants per dialogar i aportar idees sobre els reptes davant la crisi econòmica i la retallada a les polítiques socials.

dijous, 19 de setembre del 2013

Comença el nou curs polític


Arriba el setembre i comença un nou curs polític, el què ens ha de dur a l'últim estiu d'aquest mandat de quatre anys. La manca d'idees, coneixement del municipi i de la realitat social del mateix sembla que marcarà la tònica des d'ara fins el final de legislatura. Res de nou! Els dos primers anys ja han estat així. D'aquella promesa que CiU i PP van fer en el seu dia d'una altra manera de fer política hem passat a la desil·lusió, desencís i desesperança que ens han dut. Si els que hi havien abans ho feien malament, ara són pitjors! Aquesta és la sensació de qualsevol ciutadà que viu a Calafell.

La veritat és que hi ha forces motius per a sentir això. Dels projectes engegats que va deixar l'anterior Consistori (Nou Mercat - Mercadona, Cinema Iris, Pla de Barris, CAP de Segur, Institut de Segur, pas soterrat del carrer Pisuerga, Passeig Marítim de la Platja,...) només estan a punt de ser acabats els dos primers. El tercer, el Pla de Barris, està al ralentí i, fins i tot, a la deriva. Dels quatre últims de la llista no se'n sap res. És més, sembla que no es faran en aquest mandat. Per tant, hi ha una clara mancança de gestió per part de CiU i PP.

D'altra banda, no hi ha hagut cap projecte nou, cap idea nova que pugui estructurar una part del municipi i canviar la dinàmica decadent dels dos darrers anys. Excusats en la crisi i la manca de diners (que ja hi havia en l'anterior mandat, la crisi va començar a finals del 2007), l'equip de govern es mostra com un vaixell sense rumb o, com diria algun regidor d'un altre grup, en un "camí cap al no res". Cap novetat, cap projecte nou, cap il·lusió pels calafellencs,... això és el què ha estat capaç de fer en dos anys el govern d'Olivella.

dilluns, 16 de setembre del 2013

Universitats i ciència: nou fracàs de la dreta en democràcia.


Encara està per començar el nou curs a les universitats del nostre país i els ànims estan més calents que mai; es respira més indignació que quan va finalitzar el curs anterior. El motor de la defensa de les Universitats públiques ja s’ha posat en marxa i es preveu la convocatòria de vagues generals dels sistema educatiu. Les aules tornaran a quedar buides en senyal de protesta i de reivindicació de les retallades en polítiques educatives.

Ja s’olora la necessitat de tornar a sortir al carrer i provocar una gran mobilització per part dels diferents col·lectius que formen la comunitat universitària. No només els partits polítics de l’oposició, els sindicats, el professorat i l’alumnat, sinó que, aquesta vegada, també s’afegiran els rectors, el Consell d’Estat i inclús consellers i demés polítics del mateix Partit Popular. Tot un fracàs de la dreta en democràcia.

El ministre Wert i les seves tisores en matèria educativa han aconseguit el que no aconseguia un polític des dels inicis del període democràtic (a excepció de l’expresident Aznar amb el seu suport a la Guerra del Golf Pèrsic): fer un front comú de tot el país contra els decrets de les retallades en educació. Una marea verda de ciutadans, estudiants i pares surten de casa per reivindicar una educació universitària pública i de qualitat per tots els ciutadans i ciutadanes del nostre país. La vulneració de la llei d’igualtat d’oportunitats és precisament el motiu pel qual els socialistes espanyols portaran al Tribunal Suprem el contingut del reial decret sobre les retallades del sistema de beques. Un decret regressiu i totalment inequitatiu.

divendres, 13 de setembre del 2013

Allau a l'Institut Camí de Mar


La regidora Sandra Suárez ha provocat un allau de nois i noies a l'Institut Camí de Mar, aquest mateix matí. El mateix dia que començaven les classes de l'Institut, l'ajuntament ha decidit repartir els llibres de la reutilització per als alumnes que ho demanessin. Això ha provocat que uns quatre-cents alumnes anessin, tots de cop, a buscar els llibres. L'Ajuntament de Calafell ha posat tres persones per a donar els llibres, un a un, a cadascun dels alumnes de l'Institut. Un dels alumnes ens ha enviat aquesta gravació:


Les cues han estat immenses i, encara, a hores d'ara estan fent-se. Hi haurà nois que hauran de fer fins a cinc hores de cua. Potser més! Tot plegat per una mala decisió de la regidora que no ha previst l'allau de gent que això podia provocar. Fins i tot han hagut de venir dues patrulles de la Policia Local a calmar l'ambient, ja que en la cua es produien empentes i picabaralles. Lamentable!

A més, la major part dels alumnes de quart d'ESO s'han quedat sense llibres de reutilització. Al juny, van haver-hi molt poques devolucions, ja que alguns deixen el sistema educatiu o el centre, altres perque tenien recuperacions al setembre. Fins ara, no se sap quan tindran els llibres i les classes començaven avui!

dijous, 12 de setembre del 2013

Moció del grup municipal socialista per a la construcció d'un pas soterrat al carrer Pisuerga de Segur de Calafell


En Ramon Ferré Solé, en representació del Grup Municipal del Partit dels Socialistes de Catalunya a l’Ajuntament de Calafell,

EXPOSA

Que l’Ajuntament de Calafell va començar negociacions amb ADIF per a la construcció d’un nou pas soterrat a Segur de Calafell ja fa quatre anys, temps que ha resultat excessiu i que ha propiciat la pèrdua d’algunes vides humanes.

En el mes de gener de l’any passat, l’alcalde anunciava un acord amb ADIF per a la construcció del pas soterrat del carrer Pisuerga durant el 2012. Aquest fet va resultar un engany per part dels dirigents d’ADIF i de l’alcalde, ja que tothom confiava en que s’havia arribat a un acord, però no existia cap document que ho acredités. Després de l’estiu de l’any passat, es va saber que no existia cap acord, ni cap projecte, ni cap partida pressupostària en els pressupostos de l’Estat. El més calent era a l’aigüera!

Lamentablement, abans d’aquesta mala notícia, es va produir la mort per atropellament d’una veïna de Segur, la Petra, fet que va fer encendre els ànims dels veïns i de les associacions veïnals, manifestant-se el mateix dia del pregó de la Festa Major, el mateix dia de l’accident. La indignació veïnal va anar en augment quan la manca de sensibilitat de l’alcalde va portar-lo a negar un minut de silenci en memòria de la víctima.

Després d¡això, es va procedir al tancament de la via del ferrocarril en els trams que restaven, especialment en el nucli de Segur. Sense la construcció dels passos oportuns, el tancament ha suposat una barrera important per a la vida diària del barri. La via del ferrocarril ha suposat un obstacle per a accedir a molts negocis de Segur d’ambdós costats de la via per als que viuen en la banda oposada. Això ha suposat importants pèrdues econòmiques als negocis de Segur. També, el tancament ha impedit el pas a aquelles persones de mobilitat reduïda que anaven a la platja o que, simplement, anaven a passejar. Així, aquest fet ha suposat una limitació important per a aquelles persones que havien comprat el seu apartament per a gaudir de la platja, fins el punt de que molts d’ells han renunciat a anar-hi durant aquest estiu.

L’equip de govern va aprovar una modificació pressupostària en el ple del 31 d’octubre, exposant-la al públic durant quinze dies hàbils per tal de formular les corresponents al·legacions a la mateixa. En el ple, durant el debat del punt, el nostre grup municipal ja va mostrar el seu desacord, votant en contra, però també manifestant no estar d’acord amb les prioritats de l’equip de govern. No s’entenia com, després d’ingressar 1’2 milions d’euros més per l’IBI, no es destinés cap partida a la construcció d’un nou pas soterrat a la via del tren de Segur. I més, després del fracàs estrepitós de les negociacions entre l’Ajuntament i ADIF. Una inversió que, segons la carta que va escriure el propi alcalde Olivella a les diverses associacions de veïns, resultava “urgent i prioritària”. El PSC va presentar les al·legacions oportunes a la modificació pera demanar que es destinés aquesta quantitat a la construcció del pas soterrat del carrer Pisuerga, fet que va ser denegat per l’equip de govern.

A més, l’any següent, en el pressupost pel 2013, amb el manteniment de l’augment de l’IBI del 10% que havia hagut l’any anterior, s’ingressaven 1’4 milions d’euros més, augmentant així el pressupost municipal en aquesta quantitat. El nostre grup municipal va tornar a presentar al·legacions al pressupost municipal demanant la creació d’una partida pressupostària per a la construcció del pas soterrat del carrer Pisuerga. També ho va fer l’Associació de Veïns Sant Miquel. Ambdues van ser rebutjades per l’equip de govern.

Des de llavors, els veïns han seguit rebent falses promeses i enganys per part d’ADIF i l’alcalde, fins i tot amb simulacions de que s’estaven realitzant els treballs geotècnics per a fer un projecte que mai ha iniciat el seu redactat. Farts d’això, els veïns han convocat durant, tot l’estiu, contínues manifestacions, tallant la C-31 en algunes ocasions, per a demanar la construcció del pas.

En el darrer ple de juliol, el PSC va presentar una moció per a la construcció de l’Institut de Segur amb el romanent de tresoreria del 2012 de l’Ajuntament de Calafell que va aprovar l’equip de govern. Aquesta moció va ser rebutjada, però del ple es va desprendre que resten 2’2 milions d’euros del romanent que l’ajuntament ja té a disposició, quantitat suficient per a fer el pas soterrat que es demana. Les diferents normatives estatals han anat variant durant l’any, fins el punt de que ja es pot destinar aquest romanent a inversions. A més, vista la manca de voluntat per part de l’equip de govern de destinar aquest romanent a la construcció del nou Institut de Segur, hem iniciat accions en el Parlament de Catalunya per tal d’aconseguir el nostre objectiu.

Vist que les negociacions amb ADIF segueixen sense fructificar i vista la impossibilitat d’aconseguir el finançament de la construcció del pas per part d’ADIF, demanem a l’alcalde que no perdi més el temps.

Per tots aquests motius, el Grup Municipal del PSC proposa els següents

ACORDS

1. Que s’acabi el projecte que va deixar encarregat l’equip de govern anterior a l’empresa TRAIN per saber l’import exacte de la construcció del pas soterrat a l’alçada del carrer Pisuerga de Segur.

2. Que es destinin els diners suficients per la construcció del pas soterrat esmentat.


3. Que s’obligui al contractista de l’obra a donar feina a industrials i empresaris del municipi, així com a professionals del sector que pateixen situació d’atur.

Proposta que es trasllada al Ple per a ser tinguda en consideració.



Calafell, 10 de setembre de 2013
A l’Il·lustríssim Senyor Alcalde de l’Ajuntament de Calafell

dimarts, 10 de setembre del 2013

La força de Catalunya és la unitat del seu poble

 

Benvolguts conciutadans i conciutadanes de Catalunya,

Catalunya viu, avui, immersa en dues crisis molt profundes: l’econòmica i la referent a la relació amb Espanya. La primera provoca que centenars de milers de famílies catalanes estiguin patint o temin patir conseqüències gravíssimes en la seva vida: atur, pobresa, exclusió social, privacions i dificultats d’accés a serveis bàsics. Ni el Govern de Catalunya, ni el d’Espanya, ni les institucions europees no han estat capaços de trobar una sortida real ni de pal·liar-ne els efectes, que recauen amb especial dramatisme sobre les  persones més febles.

La segona prové de les accions que atempten contra la nostra voluntat d’autogovern. Unes accions iniciades l’any 2006 amb una campanya del Partit Popular recollint signatures en contra de l’Estatut, que va tenir un dels punts culminants en la sentència del Tribunal Constitucional i que persisteix avui amb agressions a la nostra llengua, la cultura o el finançament, i amb la recentralització competencial en àmbits tan sensibles com l’educació, el medi ambient, l’energia o la fiscalitat. Compartim el malestar profund, sincer i transversal que prové d’aquestes crisis. Cap país que es pretengui digne de la seva gent pot quedar indiferent davant tanta injustícia i davant la manca d’esperança, d’oportunitats i de futur de milions dels seus homes i dones. Com tampoc no es pot mantenir per més temps la manca de respecte a un poble que veu com es retalla la seva voluntat d’autogovern i que reclama un canvi de les seves relacions amb la resta de pobles d’Espanya.

Per això des de les nostres profundes conviccions catalanistes, federalistes i socials, no volem restar impassibles davant aquestes injustícies i ens rebel·lem davant aquest escenari i considerem aquesta Diada de 2013 més reivindicativa que mai. En termes socials i nacionals. Per això reivindiquem de nou i amb la mateixa intensitat el dret a decidir per nosaltres mateixos i el dret al treball, a l’habitatge, a la protecció social, a l’educació, a la sanitat, i a un entorn mediambiental adequat, racional i sostenible.