dijous, 27 de febrer del 2014

Resum de la sessió plenària d'avui


Avui dijous, s'ha celebrat la sessió plenària ordinària de l'Ajuntament de Calafell corresponent al mes de febrer. Entre els punts de l'ordre del dia, destaca la liquidació del pressupost 2013 del Consistori, que ha estat positiva en més de cinc milions d'euros, i l'ampliació de la concessió a l'empresa Tàndem Wellness per a l'explotació de quatre pistes de Pàdel, al costat de la piscina municipal, Vilarencaqua.

També destaca l'acord plenari que han pres tots els grups municipals, excepte el PP, per a provocar que el Tribunal Constitucional hagi de decidir sobre la inconstitucionalitat de l'ARSAL, la nova llei aprovada pel Govern Central que deixa sense moltes de les competències als ajuntaments, especialment en els petits municipis.

En un altre punt, s'ha aprovat mantenir el sou de l'alcalde d'acord amb l'excepció que preveu la llei 27/2013 de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local, ARSAL. Aquesta llei regula els topalls màxims dels sous dels alcaldes, en funció de la població. Però, en el seu articulat, preveu excepcions en el seu compliment per a aquells municipis que estiguin pagant els seus proveïdors per sota dels seixanta dies, com és el cas de Calafell.

En el ple, s'ha aprovat una ordenança general de subvencions de l'ajuntament per a les entitats del municipi, la derogació d'una ordenança fiscal que regulava l'aprofitament especial de les empreses de subministraments d'interès general i s'ha donat compte de l'estat d'execució trimestral del pressupost municipal referent al darrer trimestre del 2013 i l'informe del seguiment del Pla d'ajust de l'exercici 2013.

En el torn de Precs i Preguntes dels regidors, el PSC només ha criticat el mal ambient que ha generat l'alcalde al citar a alcaldia dos regidors del grup municipal per a amenaçar-los amb una querella si no li deien el nom de l'alt càrrec de CiU que havia dit que existia un informe de la Diputació que recomanava iniciar, novament, el procés de licitació del nou tanatori i aturar el què hi havia engegat per les irregularitats manifestes durant el procés obert. Des del PSC denunciem que ens han amagat que hi ha un escrit de la Diputació que recomana que es paralitzi el procés obert en el seu dia i s'obri un de nou.

En el torn de Precs i Preguntes del públic, el Joan Carles ha denunciat la manca de planificació i la improvisació amb què s'ha fet el Pla de Mobilitat a Segur, deixant trams de carrers amb senyalitzacions il·lògiques que impedeixen accedir els veïns als seus habitatges sense fer infraccions de trànsit.

El Manel ha demanat explicacions de perquè no es fan les pistes de Pàdel en un lloc municipal, com el Casal de Calafell Parc. Ha donat les gràcies a la regidora d'esports (PP) per parlar en català. Ha preguntat si les pistes de Pàdel es cediran a un tercer, proper al PP. També ha dit que no es repeteixin usos en el Mercat Vell fent un espai esportiu polivalent al costat de les pistes noves. I, finalment, ha demanat explicacions de per què en el butlletí municipal es posa un títol dient que el pressupost pel 2014 és de contenció, quan és superior al de l'any passat i els anteriors.

L'Òscar ha dit que, al nucli de Segur, no s'escolta la ràdio. Ha manifestat que, a la cantonada del carrer Paraguai, hi ha tres contenidors que impedeixen el pas dels autobusos urbans. També ha dit que entre Antilles de Xile i l'Avinguda Espanya hi ha problemes i perills per als vehicles que circulen.

Finalment, la Cristina ha demanat explicacions del per què es dóna feina a familiars de gent que treballa a l'ajuntament abans que a les persones necessitades del municipi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada