dijous, 6 de març del 2014

El PSC demana als ciutadans que distribueixin 10 milions d'euros d'inversions a Calafell


El PSC de Calafell proposa als ciutadans que facin de regidors i elaborin un pressupost d’inversions al municipi, amb un cost màxim de 10 milions d’euros, d’entre un paquet d’actuacions valorades en 43 milions d’euros. És una de les accions del procés de participació “Calafell 25x25”, que impulsen els socialistes per dibuixar un full de ruta local que determinarà les inversions a realitzar entre 2015 i 2025, amb un calendari de prioritats. Més de 60 persones han contestat ja aquest qüestionari en els primers dies que ha estat disponible.

Els calafellencs que responguin l’enquesta del PSC poden triar entre 24 projectes. El llistat s’ha elaborat a partir de dos criteris. Un són les actuacions més peremptòries que ha d’afrontar el municipi: equipaments que han d’estar fets en una data fixa i fins i tot alguns que ja fa anys que haurien d’estar funcionant per complir la legislació vigent. L’altre criteri són els projectes més demandats fins ara en el propi procés participaciu.

El portaveu del grup municipal socialista a l’Ajuntament, Ramon Ferré, ha explicat que “la capacitat econòmica que Calafell tindrà per invertir obliga a planificar a deu anys vista. Per això és imprescindible prioritzar: què farem i, sobretot, què farem primer”. Ferré afegeix que “hem de prendre decisions concretes. Per això hem optat per una fórmula que permet elegir projectes concrets i no únicament establir criteris generals, com fan molt altres processos de participació. Aquesta és també una gran diferència, que fa que aquest procés sigui creïble”.

Els calafellencs poden respondre l’enquesta, que inclou preguntes sobre altres qüestions, a totes les activitats de participació que el PSC de Calafell organitza el dia 25 de cada mes. També se la poden descarregar de les xarxes socials. L’enquesta planteja qüestions com si l’espai públic del municipi
està prou cuidat, què faria el ciutadà per millorar aquest àmbit, quants diners hi dedicaria i quins serien els tres carrers que voldria veure reparats primer.

“L’enquesta sempre segueix aquest patró: si bé demanem idees generals, acabem sempre sol·licitant coses i xifres concretes”, apunta Yolanda Almagro, primera secretària del PSC de Calafell. I en aquesta mateixa línia, es pregunta si ha de ser prioritari reparar carrers o fer equipaments, o quin tipus d’equipament (educatiu, cultural, social, sanitari, esportiu...) ha d’encapçalar la llista. “I per precisar, es demana una actuació absolutament prioritària i què prioritzaria l’enquestat al nucli on viu”, destaca Almagro.

El PSC també pregunta, d’acord amb demandes aflorades durant els primers mesos del procés, si els ciutadans estarien d’acord amb la idea que la inversió als diferents nuclis del municipi es distribuís segons el seu nombre d’habitants. Per valorar la tria, s’afegeix el nombre d’habitats que té cada nucli o sector del municipi i el percentatge de població que representa en relació al total. Cas de no estar d’acord amb aquest criteri, es pot proposar una altra alternativa.

Finalment, entre altres temes, l’enquesta pregunta als ciutadans si sent que participa prou en les decisions municipals i si sap on van a parar els diners que paga en forma d’impostos. També demana per quins canals hauria d’informar l’Ajuntament a la ciutadania, pels tradicionals o per un nou model basat a internet i les xarxes socials.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada