dimarts, 25 de març del 2014

Quina oferta cultural i turística s'ha d'oferir?

Si volem un Calafell Tot l'any! hem de tenir una oferta cultural i turística variada, distribuida per nuclis del municipi, durant tots els mesos de l'any. Però, per tal de saber si el què s'ofereix té bons resultats i la màxima repercussió en els establiments, comerços i hotels del municipi, s'hauria de fer un estudi d'impacte de cada esdeveniment. Com que no tenim aquesta possibilitat. a hores d'ara, us proposem que valoreu l'oferta actual i en proposeu de noves que s'hi puguin afegir, substituint o eliminant alguna de les existents, si cal. Et necessitem!

Gener - En aquest mes només es celebra el Nadal en família, la Cavalcada de Reis i la tradicional festa dels Tres Tombs.

Febrer - La festa major petita del poble (La Candelera), el Carnaval Xurigué, la fira dels enamorats i la xatonada protagonitzen aquest mes.



Març - Bianualment, es celebra el Congrés Internacional d'Arqueologia. Iniciatives privades (dia d'andalusia, mercat d'estocs, congrés immobiliari, festival de patinatge i mercat de brocanters) pel març de l'any passat.

Abril - La Fira del Terròs, el mercat de segona mà i la Diada de Sant Jordi són les activitats més destacades d'aquest mes.


 
Maig - La Fira del Mar, el Riverside, la trobada de cotxes antics i de Porsche, la concentració de tunning, la mitja marató i la trobada de puntaires completen l'oferta de maig.
Juny - L'Arrossejat, el Fashion Day, el Shopping night i la quinzena gastronòmica formen part de l'oferta turística del mes. La Festa de la Bicicleta, les miniolimpiades i l'Ultimate Frisbee formen part de l'àmplia oferta esportiva. La festa del Calafell més gran, la del Calafell tot un món i la festa del Posa-hi oli completen l'oferta cultural. A finals de mes, també hi ha la Festa Major de Sant Pere.

Juliol - El Carnaval d'estiu i la mostra de la cervesa són les dues ofertes turístiques més destacades. El desafiament de llaguts i el campionat de vòlei-platja protagonistes esportius. A meitat de mes, la Festa Major de la Santa Creu.

Agost - El mes amb l'oferta cultural més complerta (Festivals de Música del Baix Penedès, Nits al Castell, cicle de cantautors a la Casa Barral i Terra ibèrica). La Cantada d'Havaneres i la sardinada de Segur completen l'oferta turística. Les Festes Majors de Calafell Park i Mas Romeu també són aquest mes.

Setembre - El Mercat Medieval i el Rockabilly destaquen per damunt de tot. La botifarrada popular, el mercat d'estocs, el mercat de segona mà, la ruta de tapes i les jornades europees del patrimoni completen l'oferta. A finals de mes es celebra la Festa Major i la Fira de Sant Miquel.

Octubre - El Festival de Cultura Urbana, el cap de setmana ibèric i les tertúlies filosòfiques formen part de l'escassa oferta d'activitats.


Novembre - La festa de la Castanyada i Halloween enceten el mes. El campionat de Muay Thai destaca en l'oferta esportiva.


Desembre - El mercat de Nadal, la Setmana màgica, la rostada popular i el Nadal en família culminen l'oferta cultural i turística del municipi. El Cross comarcal i el festival de patinatge tanquen l'any esportiu.

Per tant, un calendari ple de fires, d'activitats i celebracions que es concentren, bàsicament, en els mesos d'estiu (maig-setembre). A més, hauríem d'afegir el Nòrdic Walking i l'oferta de Turisme Familiar que oferix la regidoria de turisme, el Cinema d'igualtat que programa la regidoria de Benestar Social (un cop al mes, aproximadament), el Cinema jove (mes d'agost), les finals de RockCalafell (mes de juny) i el Calafell Underground (finals de febrer) que programa la regidoria de Joventut. Afegint algunes activitats més en l'àmbit esportiu que organitzen les entitats i els clubs del municipi, tindríem l'oferta cultural, esportiva i turística de Calafell complerta. Et sembla la millor oferta possible per Calafell? Et necessitem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada