dijous, 8 de maig del 2014

Resum de la sessió plenària d'avui


Avui dijous, 8 de maig, s'ha celebrat la sessió ordinària del Ple de l'Ajuntament de Calafell corresponent al mes d'abril. La major part dels punts de l'ordre del dia, de clar caire econòmic, eren de tràmit (donar compte del Pla pressupostari 2015-2017, donar compte de l'informe de seguiment del Pla d'ajust 2012, donar compte dels informes de tresoreria i intervenció de compliment de les mesures de lluita contra la morositat, diversos expedients de reconeixement de deute i una petita modificació pressupostària de poca entitat). També s'ha derogat l'ordenança que regulava l'ocupació de les platges, ja que l'ajuntament pretén treure un plec de condicions per a licitar les ocupacions temporals de l'estiu per tota mena d'activitats.

Els altres punts que no eren de caire econòmic eren el canvi dels membres de l'OAM Fundació Castell de Calafell per part de l'associació dels Amics del Patrimoni, una rectificació d'una cessió feta per a equipaments i zones verdes a la part alta de Segur, la revisió de preus del transport urbà 2014 i l'aprovació definitiva del Pla Especial dels entorns del cementiri per a la ubicació del nou tanatori. Aquest darrer punt és el que ha generat més debat i on el PSC ha tornat a insistir en que la construcció del tanatori és inviable i innecessària, lamentant que l'equip de govern continuï encaparrat en fer-lo.

S'ha retirat de l'ordre del dia una moció que havia entrat CiU per a demanar que hi hagués un ramal sud de les noves Rodalies de tren de Tarragona que passés per Calafell i Cunit. Cal recordar que, fa poc, el servei de rodalies s'ha posat en marxa i no passa per aquestes localitats, desviant-se a Sant Vicenç cap El Vendrell i l'Arboç, deixant la costa sense aquest servei. La manca de negociació per part de l'alcalde de Calafell i president del Consell Comarcal ha deixat sense rodalies de Tarragona a Calafell i Cunit, cosa que han aprofitat els municipis amb alcaldes socialistes de l'Arboç i El Vendrell.

Acabat l'ordre del dia del Ple, s'ha donat pas als Precs i Preguntes dels Regidors. Per part del grup Municipal del PSC, José Bonilla ha preguntat, novament, quan s'arreglarien les bústies de correus de les urbanitzacions del nord del municipi que fa sis mesos que continuen malmeses i sense reparar, impedint que molts veïns no puguin rebre el correu amb normalitat. Ha demanat que es retiri un sac de runes al carrer de la Rosa, les grues que hi ha al costat de l'antic Congo i ha demanat explicacions pels talls de llum que han patit els comerços del carrer Sant Pere, un cop finalitzades les obres de pavimentació del mateix, amb presses, abans de Setmana Santa. Finalment, ha demanat explicacions de per què no s'ha activat la zona blava per Setmana Santa, evitant la rotació de vehicles en els espais més comercials de Segur.

La Yolanda ha fet una valoració del Family Weekend i ha demanat dades sobre la repercussió econòmica que ha tingut. Ha preguntat com és que no hi havia cap activitat a Segur i per què es feia quasi tot en llocs on no hi havia establiments propers. També ha preguntat on es pensa fer la Fira del Mar donat que han començat les obres del Passeig Marítim i els informes de mobilitat són negatius.

La Tere ha demanat explicacions de per què el dia que es celebrava el Dia d'Andalusia, coincidint amb el 25è aniversari de les Almas Rocieras no es podia accedir al teatre auditori Joan Colet ni aparcar a prop per a veure l'espectacle, ja que hi es feia l'Eternal Running a l'esplanada del pavelló. També ha demanat quin ha estat el cost d'aquesta prova. Ha manifestat que en moltes zones del municipi no se sent Calafell Ràdio ni es veu la TDT en condicions. Ha demanat que es garanteixi durant l'estiu un àpat al dia a tots els nens que tenen beques menjador durant el curs escolar. I, finalment, ha demanat que a la Plaça de Catalunya del poble l'alcalde permeti aparcar durant 15 minuts als vehicles que van a fer les seves compres als comerços de la zona, tal i com estava després d'acabar les obres de la plaça, en el mandat socialista.

El Joan Carles ha demanat que es faci el gual de minusvàlids a la banda del Parc de la Sínia, venint des de la vorera del mercat, a la carretera del Sanatori. El Toni ha preguntat pel cost de la campanya del civisme engegada per l'ajuntament. També ha preguntat per la situació laboral de l'assessor en matèria de turisme, el senyor Fontecha, que havia contractat l'ajuntament, demanant l'estudi i l'enquesta que ell va fer per l'ajuntament. Finalment, ha demanat que es tapi el forat del carrer Garona.

Ramon Ferré ha demanat explicacions sobre els vehicles que s'han desguassat per error, fa unes setmanes. També ha manifestat que l'empresa RUBATEC ha interposat una demanda a l'ajuntament per quedar exclosa del procés licitatori del nou contracte de manteniment de l'enllumenat públic per quinze anys que ha tret a concurs l'ajuntament. Finalment, ha demanat que s'aturin les obres del Passeig Marítim i que no es causin més molèsties als veïns i comerciants de la zona fins passat l'estiu.

Acabat el torn de respostes, s'ha procedit als Precs i Preguntes del Públic. El Manuel ha preguntat per quin motiu no es responen les instàncies, per què no es neteja els carrers d'herbes i es reparen els fanals de Mas Mel. El Manel ha preguntat què passarà amb el Tanatori en cas que l'empresa adjudicatària demani responsabilitats a l'ajuntament si fa fallida o no és viable el seu manteniment. El José Luís ha demanat que es pinti una ratlla groga a la vorera de l'Avinguda Espanya que permeti aparcar els vehicles damunt la vorera, ja que no hi ha aparcament. L'alcalde no ha estat present en aquest apartat dels precs i preguntes del públic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada