dimarts, 9 de setembre del 2014

Manifest del PSC amb motiu de l'Onze de setembre de 2014


Us animem a celebrar l’Onze de Setembre de 2014 amb confiança, orgull i sentiment patriòtic. Fem de la senyera el símbol de la unitat, fem del nostre himne, un cant a la confiança, i fem de la nostra Diada un gest inequívoc de compromís cívic i democràtic.

En aquest Onze de Setembre en què commemorem 300 anys del final de la Guerra de Successió, els catalans i les catalanes tenim l'oportunitat de reflexionar sobre el nostre futur amb la voluntat de construir una Catalunya lliure, segura, pròspera, justa i honesta, especialment atenta al benestar de tots i cadascun dels seus ciutadans i ciutadanes.

L'Onze de Setembre els catalans i les catalanes reivindiquem el que som i la nostra voluntat de ser com a poble. Enguany, però, volem subratllar la nostra denúncia i el nostre rebuig per les situacions socialment injustes que es donen a casa nostra, conseqüència d'unes polítiques tan equivocades per afrontar la crisi que, simplement, la fan més greu i persistent. Una crisi que castiga especialment els sectors més febles, la gent que viu o que vol viure del seu treball, i el jovent del nostre país.

Els i les socialistes volem insistir també en aquest Onze de Setembre en la inajornable necessitat d'una regeneració política i d'una renovació institucional que ens permetin afrontar amb eficàcia els problemes polítics, socials i econòmics que afecten els ciutadans i les ciutadanes de Catalunya.

Cal afrontar els problemes de fons de la societat catalana i la insatisfacció profunda d’amplis sectors de la població sobre l’actual relació entre Catalunya i la resta d’Espanya, superant la decepció que va suposar la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut, la percepció d’un tracte fiscal injust, l’erosió de l’autogovern causada per la política del govern del PP, i les incomprensions i atacs soferts per elements tan essencials com la nostra llengua, la nostra cultura i el nostre sistema educatiu. En aquest sentit, volem reiterar el nostre convenciment que no hi ha cap solució viable a la greu crisi institucional que travessem que no passi pel diàleg, la negociació i el pacte, com a condicions indispensables i prèvies a la consulta a la ciutadania.

L'aspiració d'un millor i més just finançament però, sobretot, l'aspiració del necessari reconeixement del caràcter nacional de Catalunya han esdevingut avui la clau de volta de les aspiracions de molts catalans i catalanes. Els i les socialistes afirmem que aquest reconeixement, imprescindible ciment de la nostra cohesió com a país, s’ha d’afermar mitjançant una reforma federal de la Constitució que renovi el tramat institucional de l’Estat, i asseguri l'encaix de Catalunya reconeixent el caràcter plurinacional d’Espanya.

Avui com ahir, els i les socialistes reivindiquem amb orgull el nostre compromís amb el catalanisme social, el catalanisme popular que suma i cohesiona. Un sentiment transversal que fa país, que relliga territoris i accents, que integra els nouvinguts i que ens fa un sol poble. Catalunya s’ha de pensar, defensar i construir sencera, sense exclusions. Cal seguir fent país des de la Generalitat, els Ajuntaments i la societat, com hem fet sempre en democràcia i com celebrem sempre la nostra Diada.

Ciutadans i ciutadanes de Catalunya, bona Diada Nacional! Us animem a celebrar l’Onze de Setembre de 2014 amb confiança, orgull i sentiment patriòtic. Fem de la senyera el símbol de la unitat, fem del nostre himne, un cant a la confiança, i fem de la nostra Diada un gest inequívoc de compromís cívic i democràtic.

Visca Catalunya!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada