dilluns, 27 d’octubre del 2014

El PSC fa les darreres jornades de recollida d'idees del procés participatiu "Calafell 25x25"


El PSC de Calafell ha completat aquest cap de setmana la recollida d’idees i suggeriments del procés de participació ciutadana Calafell25x25, que, durant un any, ha impulsat per tal de traçar un full de ruta local per als propers deu anys. Els socialistes han instal·lat el punt informatiu del procés a diferents barris i urbanitzacions de Calafell i han fet les darreres enquestes a ciutadans.

Encara es poden fer arribar idees i comentaris al PSC de Calafell mitjançant internet: el correu electrònic calafell25x25@gmail.com, el bloc socialistesdecalafell.blogspot.com i el facebook facebook.com/calafell25x25. Serà només durant uns dies, ja que ara comença el treball de posar en net els resultats del procés. Les propostes sorgides de la participació de la ciutadania es presentaran en un acte públic el proper 25 de novembre (l’hora i el lloc s’anunciaran amb antelació).



Durant l’any que ha durat el procés s’hauran fet unes 360 enquestes, a partir d’un qüestionari que, tot i la seva senzillesa i claredat, toca directament les qüestions més transcendents i decisives que ha d’encarar Calafell. Entre elles, com s’han de distribuir les inversions i la despesa municipal entre els diferents nuclis i barris que integren el municipi. També quines són les obres més prioritàries, ja que l’objectiu del procés no és tan sols decidir què es farà, sinó amb quin calendari.

A la vegada, al llarg dels mesos s’han mantingut reunions de treball amb associacions de veïns, entitats culturals i socials, agents econòmics, el món de l’empresa local i el món del treball... Els contactes s’han intensificat en els darrers mesos.


 

El portaveu dels socialistes i candidat a l’alcaldia, Ramon Ferré, apunta que “estem molt contents del procés, perquè n’han sortit idees bones i sorprenents”. Ferré indica, però, que “el més important és que són les idees de la ciutadania. I que, només així, recollint-les i elevant-les a acció de govern, tothom podrà sentir que ha valgut i val la pena. Guanyarà la democràcia i guanyarem un municipi més cohesionat i amb menys greuges”.

L’alcaldable socialista ha volgut recordar que “aquest model de participació no és només una eina electoral per elaborar un programa. Serà la forma de governar del PSC si guanya les eleccions. Entre tots decidirem on van a parar els diners dels impostos i hi haurà un Consell de Participació Ciutadana que vetllà que el full de ruta es compleixi”.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada