dimarts, 21 d’abril del 2015

Les propostes pel Poble i La Platja


En  el proper mandat municipal els greuges entre nuclis del municipi han de passar a la història.

A partir del 2017, la inversió municipal es distribuirà per nuclis, segons el nombre d’habitants. És un criteri objectiu i transparent. Però a més, de forma general, tots podrem votar on van a parar els diners dels impostos mitjançant la Participació Ciutadana.

Calculem que als nuclis del Poble i de la Platja s’hi podrà invertir dos milions d’euros l’any, aproximadament.

Al Poble, proposarem arreglar els carrers, tot prioritzant als vianants. Les principals actuacions seran al carrer Jesús i al carrer del Mar.

Proposta de remodelació del carrer Jesús

Proposta de remodelació del carrer de Mar

També farem de vianants la plaça de Catalunya a les tardes i hi posarem més ombra. Al matí hi haurà aparcament gratuït i controlat. Seran mesures per ajudar el comerç del barri.

Proposta de peatonalitzar la Plaça de Catalunya per les tardes

Dins del Pla de Barris, proposarem adequar el centre cívic del Sindicat perquè sigui el motor de la vida social del Poble.

Proposta de remodelació del Centre Cívic del Sindicat

I per continuar donant valor al patrimoni històric del nucli antic, proposarem la museïtzació dels carreres i dels espais més signficatius.

Proposta de museïtzació aplicant les noves tecnologies

A la Platja, tirarem endavant una reorientació de l’oferta cultural, turística i d’oci.

Proposarem la transformació paulatina de l’illa de vianants en un centre comercial a l’aire lliure, amb tots els reclams publicitaris, serveis i comoditats necessaris. Promourem ajudes per a la renovació d’aparadors o la supressió de barreres arquitectòniques.

Carrer Vilamar

Proposarem la reparació dels carrers, tot millorant l’illa de vianants i l’avinguda Mossèn Jaume Soler, sobretot l’enllumenat públic.

Platges adaptades a persones amb mobilitat reduïda

Serveis per a persones amb mobilitat reduïda

Perquè les platges continuïn sent un punt d’atracció, hi completarem els serveis. Les adaptarem a les persones amb mobilitat reduïda i hi posarem lavabos fixes tot l’any. Tots els serveis seran de la màxima qualitat i tindran una imatge unificada. I ampliarem l’espai de restauració amb terrasses de fusta damunt la sorra, amb mobiliari unificat.

Proposta de terrasses damunt la sorra de la platja

Exemple de terrasses damunt la sorra de la platja

Aquests projectes seran prioritzats a través d’un Consell Ciutadà representatiu i democràtic que posarà els a votació ciutadana, any rere any.

A més, t
ant al Poble com a la Platja, i de fet com a tot el municipi, donarem solució a problemàtiques de neteja, tot revisant els horaris i la freqüència. Crearem un servei de vigilància i sensibilització per reduir els excrements de gossos a la via i posarem en marxa espais d’esbarjo per a gossos.

2 comentaris:

  1. Todo ok.
    El servicio de vigilancia para excrementos de perros estaría bien que fuese el de Sitges.
    Es ineludible y autofinanciable. Su impacto económico en las arcas es mínimo y su efecto máximo.
    Gracias.
    Saludos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias, Philippe. Lo tendremos en cuenta y miraremos en Sitges cómo lo hacen.

      Elimina