dimarts, 22 de setembre del 2015

100 dies complint les promeses

Un costum democràtic no escrit concedeix 100 dies de marge de gràcia a un nou govern. A Calafell, l’actual govern municipal no l’ha tingut pas pel mal perdre de Convergència (no sabem també si d’Unió, és un misteri). Però això ja era de preveure, que a Calafell ens coneixem tots. El més important, no obstant, és que els 100 dies són perquè els nous governants agafin les regnes de la situació, però tampoc està escrit a cap lloc que aquest període no es pugui dedicar a prendre decisions i a complir el programa. I això és el que hem fet.

Consti que hem hagut de dedicar no pocs esforços i hores a resoldre qüestions bàsiques per a un municipi turístic (el servei de socorrisme a les platges, el reforç d’estiu de policia...), que no havien estat previstos per l’Ajuntament sortint. Tanmateix, això no ha estat obstacle perquè comencéssim a complir el nostre programa.

Entre les promeses ja complertes i en marxa d’aquests 100 primers dies, podríem esmentar:

–Hem garantit com a mínim un àpat diari a tothom, durant tot l’any. No podia ser que les persones que ho necessiten no poguessin menjar al mes d’agost.

–S’ha pavimentat la zona d’aparcament del col·legi La Ginesta. Fins a 150 cotxes l’usen cada dia. L’obra també dóna servei als usuaris del camp de futbol municipal de Segur.

–Hem començat a traslladar serveis i efectius de la Policia Local a les dependències de Segur de Calafell. Encara no podem parlar de presència permanent si ho entenem com a atenció al públic, de moment són serveis interns, però el procés ja és en marxa: les coses no s’acaben si no comencen algun dia.

–Hem habilitat un local cívic per a entitats al Port de Segur i hem posat en marxa el Mercat Vell com a espai cultural polivalent.

–Hem millorat la pista poliesportiva annexa al pavelló Joan Ortoll.

–S’ha posat en marxa el cicle formatiu de grau mig en jardineria i floristeria de l’Institut La Talaia, i hem accelerat la inversió necessària per adequar l’antic Tennis Bonavista. Havíem promés una actuació important als centres educatius per pal·liar els efectes de les retallades.

–Hem obert desenes d’expedients per reclamar a propietaris de solars que els mantinguin nets i sense vegetació que envaeixi el carrer. Si no ho fan, ho executarà l’Ajuntament repercutint-los a ells el cost.

–Han començat les obres de construcció del Centre de Dia i Centre Ocupacional contigu a la Masia de la Sínia.

–Hem acabat i obert el pas soterrat al carrer Pisuerga, que Segur reclamava des de feia 30 anys.

–Hem creat una nova activitat comercial, el Summer Nights, amb un gran èxit.

–Hem posat en marxa el procediment per traslladar els plens municipals a una sala més àmplia i sense barreres arquitectòniques. També perquè puguin ser seguits, amb imatge i so, per Internet.

–Hem posat en marxa les primeres mesures de transparència i participació. Hem creat una comissió de Transparència, presidida per un grup de l’oposició. També l’oposició presideix la taula de contractacions de l’Ajuntament. Hem fet públics els crèdits vius signats per l’Ajuntament en els darrers 10 anys.

–Hem renunciat a l’actualització automàtica dels valors cadastrals, que hauria incrementat les quotes de l’IBI. I preparem la rebaixa del rebut en un 10% promesa per l’any vinent.

-Hem baixat els sous de l’alcalde i els regidors i hem suprimit  els privilegis protocol·laris que tenien.

–Hem incorporat Calafell a la lluita contra els peatges i a la reivindicació d’una solució per al col·lapse i els accidents a la N-340.

Algú podria pensar que part d’aquests resultats són fruit de la gestió de l’anterior Ajuntament.  Potser podrien citar el Centre de Dia o el pas soterrat. Però convé no obllidar que el Centre de Dia a la Sínia era una idea del PSC d’anteriors mandats. I que pel que fa al pas, l’any 2011 vam deixar el projecte fet, que Convergència va tenir al congelador durant més de tres anys, segurament per fer-se la foto poc abans de les últimes eleccions. Les coses com són, també...

En definitiva, no pensem que sigui un mal balanç per només 100 dies de govern. Tanmateix, que no li quedi cap dubte a ningú que ben just si hem començat la moltíssima feina que hi ha per fer. No ens arronsarem en cap moment i, tal com dèiem en la nostra campanya electoral, ens hi deixarem la pell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada