dijous, 24 de setembre del 2015

La independència deu anar apurada de debò



La Junta Electoral de Zona ha prohibit que el nostre alcalde, Ramon Ferré, fes una reunió aquest dissabte amb els veïns de Segur de Calafell. Era una reunió pública, sí, sense cap altre objectiu que els ciutadans poguessin fer preguntes, queixar-se o aportar idees per la millora del seu barri. Res a veure amb les eleccions al Parlament de Catalunya de diumenge i tothom ho pot entendre fàcilment.

Ara, si la Junta Electoral entén el contrari, al govern municipal, que liderem els socialistes, només li queda acatar la resolució. No paga la pena presentar recurs. Un projecte de participació ciutadana, inèdit pel seu format i abast a Calafell, no pot néixer amb controvèrsies i malentesos. L’alcalde es reunirà amb els veïns la setmana següent, i aquí pau i després glòria.

Sí que ens sembla molt pertinent dir algunes coses. No jutjarem en absolut les actuacions de la Junta Electoral, faltaria més. Però cal recordar que la Junta Electoral no ha actuat d’ofici, sinó a instàncies de la candidatura Junts pel Sí. I comprovar que sigui precisament aquesta llista qui ha instat la prohibició de l’acte de participació només ens permet comentar-ho des de la ironia.

Els números de la independència han d’anar apurats de debò, si la cosa depén de les dos o tres desenes de vots que poguessin ser “alterats” en una reunió veïnal. De debò algú es creu que el resultat, en el sentit que sigui, depén d’això? Molt malament han de sortir-los els comptes que fan...

Però la ironia s’ha d’elevar a la categoria de sarcasme quan recordem qui són Junts pel Sí al nostre municipi. Molt en concret en el cas de Convergència, que a Calafell s’ha destacat des de sempre per un menyspreu olímpic per la participació ciutadana. Qui s’ha enfrontat, vilependiat i posat pals a les rodes d’associacions, entitats i col·lectius de tota mena, pot obrir ara la boca en cap sentit?

Només cal repassar els darrers quatre anys per adonar-se de com actuaven els de Joan Olivella. I molt en particular una regidora cèlebre pel seu tarannà busca-raons, Sandra Suárez, ara candidata de Junts pel Sí, i a qui considerem principal instigadora del que avui ha passat.

Tenen por, molta por. Ja no del fet que els calafellencs i les calafellenques tinguin un espai públic per expressar-se, potser perquè en dirien quatre de fresques d’ells. En tenen molta del resultat de diumenge. Si va de tants pocs vots...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada