dilluns, 28 de setembre del 2015

Resum de la sessió plenària d'avui


Primer ple ordinari de la legislatura, amb retransmissió dels Precs i Preguntes íntegres del Públic assistent, el què s'ha celebrat aquesta tarda a la sala de plens de l'ajuntament de Calafell. La transparència i la participació ciutadana ha recuperat aquest espai de Precs i Preguntes que, després de molts anys, es torna a emetre en directe per l'emissora municipal i, amb el posterior trasllat de la sala de plens a les Dependències del carrer Sant Pere, s'emetrà en streaming per la web municipal.

Pel què fa al contingut del Ple, cal destacar la creació i composició de la nova comissió especial de suggeriments i reclamacions que permetrà debatre les queixes i les propostes ciutadanes entre tots els grups municipals, un nou espai per a la transparència i la participació que permet el ROM vigent i que mai s'havia activat.

S'ha aprovat una modificació del Reglament de Règim Intern del Consell Escolar del Municipi de Calafell per a que tots els grups polítics que configuren el Consistori estiguin representats en el mateix. També s'ha aprovat la convocatòria de subvencions al comerç per impulsar la reforma, modernització i competitivitat dels establiments comercials del municipi. Aquesta convocatòria és pública i hi poden concórrer tots els comerços de Calafell.

L'equip de govern ha modificat el pressupost per a poder acabar projectes iniciats durant aquest any i ajustar algunes despeses a la realitat. També s'han destinat diners a l'adequació de la nova sala de plens a les Dependències Municipals de La Platja (90.000 euros), la col·locació de l'enllumenat de Nadal (42.000), l'elaboració de projectes d'obra (50.000 euros) i 200.000 euros per a sanejar l'empresa municipal CEMSSA i evitar que no tanqui en negatiu, en aquest exercici. Finalment, en l'aspecte econòmic, també s'ha dotat el pressupost per a pagar part de la paga extra retirada als funcionaris, fa uns anys, decretada pel Govern Central.

En matèria territorial, s'ha verificat el text refós de la modificació del POUM per a ajustar el Pla urbanístic del Passatge Sant Antoni i s'ha declarat desert el procediment de contractació de la grua municipal. També s'han aprovat les dues festes locals.

S'ha donat compte de diversos decrets i informes, entre els que destaca el corresponent a les línies fonamentals del pressupost 2016. L'alcalde ha decretat que el pressupost 2016 tingui una rebaixa de l'IBI del 10% i un préstec de 4'5 milions d'euros per a finançar inversions. Aquestes propostes es concretaran en els propers mesos, amb l'aprovació del nou pressupost.

També s'ha donat de baixa del Grup Municipal de Ciutadans el regidor Jesús Benedicto, a petició del partit, per raons de funcionament.

A partir d'aquí, s'han aprovat les mocions presentades per diferents grups municipals respecte el suport als afectats pel Cas Expert i l'adhesió a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) que s'ha votat individualment i secreta. Les dues mocions presentades referent al conflicte sirià i l'acollida de refugiats a Europa han quedat damunt la taula per a debatre una proposta conjunta per part de tots els grups.

En els Precs i Preguntes del públic, el Manel ha felicitat l'alcalde per la retirada del protocol i per donar menjar als més necessitats, durant tot l'any. També ha demanat no judicialitzar la política i que hi hagi més diàleg i debat entre els grups. L'Esther ha demanat l'explicació del vot ocult respecte l'adhesió a l'AMI. El Pedro ha felicitat, també, a l'alcalde per la celebració dels plens per la tarda i que es donessin per Calafell Ràdio. Ha demanat més seguiment del fenomen del Top Manta, un cop acabat l'estiu, i més neteja en el mercadal de Calafell. Ha preguntat, també, per l'obra engegada a la Masia de la Sínia i que s'ampliï l'horari de la Biblioteca Municipal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada