divendres, 6 de novembre del 2015

Resum de la sessió plenària d'ahir


Amb un pèl de retard, us resumim la sessió plenària ordinària que es va celebrar ahir dijous, en motiu de l'ajornament de dilluns per dol nacional decretat per l'Estat. En el ple d'ahir va destacar la rebaixa de l'IBI en un 10% per l'any 2016, compromís electoral del PSC i del pacte de govern. També es van aprovar altres punts i sis mocions presentades pels diferents grups polítics.

En primer lloc, com a mostra de transparència, es van retornar les competències que el Ple havia delegat en la Junta de Govern i que obligava a que fossin públiques, algunes d'elles, per a que fos el propi Ple qui les hagués de tramitar. Per tant, es dota al Ple de major contingut i que hi hagi més debat polític, buscant el consens amb la resta de forces.

Es va crear la Comissió Especial de Manteniment i Eficiència Energètica per a controlar el desenvolupament de la nova concessió de l'enllumenat públic i el consum dels edificis municipals, xarxes d'enllumenat, climatitzacions,... de l'ajuntament. S'ha detectat que estem pagant consums per duplicat i que es pot reduir força la despesa en concepte d'estalvi energètic, ja que no hi ha cap departament que ho porti a fons.

També es va nomenar el nou director de l'ICAC, Joan Gómez Pallarès, com a membre de l'OAM Fundació Castell de Calafell, com a persona de reconegut prestigi, ja que aquesta associació té diferents convenis de col·laboració amb l'ajuntament i pot aportar la seva experiència dins l'Organisme Autònom Municipal en benefici del Patrimoni calafellenc.

Seguidament, es van aprovar les ordenances fiscals pel 2016, amb l'anunciada baixada de l'IBI del 10% per l'any vinent i la millora en la redacció de les taxes actuals. També es va aprovar apujar 0'75€ el preu de l'abonament del centre Vilarencaqua per a absorbir la pujada de l'IVA del 2012, on va passar del 9% al 21%. Aquest punt va ser votat en contra pels grups de CiU, CUP i ERC.

En matèria econòmica, també es van aprova reconeixement de deutes amb proveïdors de factures que portaven força temps al calaix, per import de 12.759'57€, i una modificació pressupostària de 18.000€ on es treien diners que han sobrat de l'adjudicació del transport urbà i s'han destinat a completar el projecte d'implementació de càmeres de control d'accés a l'illa de vianants de Calafell. Finalment, es va donar compte dels informes de tresoreria i intervenció del període mig de pagament a proveïdors.

Referent al Pla de Barris, es van resoldre les subvencions de dues finques que ja tenen completades les obres de reforma i rehabilitació dels immobles i es van nomenar tots els membres dels òrgans de gestió del propi Pla de Barris del Nucli Antic de Calafell.

En matèria de territori, també es van ratificar les al·legacions presentades a l'estudi informatiu del projecte d'intercanviador de la xarxa convencional de l'AVE que es volia fer a la comarca. Aquestes al·legacions van ser consensuades entre diferents ajuntaments de la comarca i el Consell Comarcal.

Es va aprovar la declaració d'obra nova i la divisió horitzontal de l'edifici del Nou Mercat Municipal, després de dos anys d'estar obert. La deixadesa en aquest assumpte, provocava que no es poguessin tramitar les altes d'IBI i els projectes d'activitat oportuns. Aquest fet provocarà una multa de 60 euros per a cada un dels paradistes, en la revisió cadastral que s'ha iniciat en el municipi.

L'ajuntament va aprovar el nomenament d'un advocat en un judici sobre els fets que van succeir en el 2012 a la Platja de Calafell, fruit de l'acció policial contra els manters.

Finalment, es van aprovar cinc de les sis mocions presentades pels grups municipals. La que es va desestimar va ser la presentada per la CUP demanant solidaritat amb l'organització Askapena. Les que es van aprovar van ser les mocions sobre l'acollida als refugiats víctimes dels conflictes armats, la que demanava una mesa local de discapacitat, la que proposava una mesa per a discutir les contractacions de personal de l'ajuntament, la de la creació d'una prestació per a les persones amb més de 55 anys i la de donar suport als 3 del Vendrell en un procediment judicial.

Per a acabar els punts del Ple, es va aprovar, per urgència, el Compte General del 2014.

En el torn de Precs i Preguntes del Públic, en Pere va agrair l'aprovació de la moció que donava suport als 3 del Vendrell, tant als grups que la van aprovar com els que es van abstenir. I, per a acabar, en Manel va demanar a l'alcalde que tramités el certificat de l'acord d'aprovació de la moció per a incorporar-se a l'AMI.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada