dijous, 10 de desembre del 2015

Resum de la sessió plenària d'ahir


Ahir dimecres, es va celebrar una nova sessió plenària ordinària corresponent al mes de desembre. Entre els punts, va destacar la proposta de concedir una subvenció nominativa a la Fundació Santa Teresa per a la 4ª edició del "Calafell Crea" que pretén crear nous llocs de treball i nous espais formatius per a persones desocupades del municipi, des d'una vessant social i productiva. També es va aprovar el decàleg de bones pràctiques de comunicació local pública que regirà la nova web municipal, per tal de complir amb els criteris de transparència, la constitució en propietat horitzontal de l'edifici del Mercat Municipal i el Pla de Política d'Igualtat 2015-2019.

La nova edició del "Calafell Crea" pretén crear un parell de llocs de treball per a mobilitzar el parc d'habitatges buits propietat de bancs i fer una bossa de lloguer social. També pretén dinamitzar la platja, fer tallers de memòria per a la gent gran, formar persones com a suport i atenció a la gent gran i, també, crear un grup de sensibilització a propietaris de gossos pel bon ús de l'espai públic. L'aportació municipal al projecte és de 150.000 euros i correspon a l'exercici 2015. La novetat és que s'executarà abans de juliol del 2016 i se solaparà amb la cinquena edició que s'iniciarà a continuació. Per tant, en l'any 2016 tindrem dues edicions del projecte.

També es van aprovar una sèrie de mocions dels diferents grups municipals, com l'adhesió al Consorci de Promoció Turística del Penedès, la de demanar a la Generalitat de Catalunya que garanteixi les Beques Menjador a tots els infants en situació de vulnerabilitat, la d'ajuda d'emergència als refugiats sahrauís després de les fortes pluges del passat mes d'octubre i la moció en relació a la situació de l'ADSL i la TDT al municipi. Es va desestimar la moció de compromís amb la banca ètica.

En el torn de Precs i Preguntes del Públic, el Juan va demanar disculpes per la mala interpretació que va originar en un ple anterior al referir-se de manera indeguda a un establiment veí. Finalment, el Manel va desitjar bones festes a tothom, va demanar que es realitzés una gestió per a portar fibra òptica a Calafell, una solució per a l'escola bressol de Calafell Park i la creació d'un impost per a ajudar els nens en situació de malnutrició del municipi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada