dijous, 2 de juny del 2016

MOCIÓ PER A L’ELIMINACIÓ DE QUALSEVOL REFERÈNCIA EN EL MUNICIPI DE LA FAMÍLIA PUJOL-FERRUSSOLA


L’expresident de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol i Soley, es va autoinculpar d’haver comès frau fiscal continuat durant 34 anys, dels quals vint-i-tres n’era el President de la Generalitat. Una de les raons que esgrimia en el comunicat d’autoinculpació era que no havia trobat el moment oportú per declarar els diners, tot i les tres regulacions fiscals que hi hagut a l’estat espanyol en aquest darrers anys.

En molts discursos des de la tribuna del Parlament, actes públics i mítings, Jordi Pujol i Soley, sempre intentava donar lliçons d’ètica i moral a tothom, mentre ell estava amagant un delicte fiscal.

Actualment, el procés judicial es troba molt més avançat que en aquell moment, i la situació processal del senyor Jordi Pujol i Soley, així com també de la seva dona i diversos dels seus fills, és ara la d’imputats. També ha avançat en el sentit de concretar que se li imputa un delicte de blanqueig de capitals. Així mateix, el jutge del cas va emetre valoracions força significatives com ara que “la família actuava com una organització” i que considera acreditat que un dels comptes a Andorra pertanyia a l’expresident i va arribar a contenir més d’un milió d’euros. Aquestes se sumen a les valoracions de la Fiscalia Anticorrupció, que considera que “La família Pujol-Ferrusola (pares i fills) ha actuat conjuntament sota la direcció i gestió de l'imputat Jordi Pujol Ferrusola desenvolupant nombrosos negocis econòmics, així com diferents actuacions dirigides a aconseguir el blanqueig dels capitals obtinguts.”, i a les de l’anterior jutge que portava el cas, que considerava que “Jordi Pujol va ser el titular a l’ombra dels comptes a Andorra” i que sospitava que els diners podrien provenir “d’abusos en la funció pública desenvolupada com a màxim responsable de l’administració catalana durant més de vint anys” i que es podria tractar d’un “circuit financer encaminat a dissimular el possible origen delictiu”.

Donat que Jordi Pujol i Soley, en la seva època de President de la Generalitat de Catalunya va visitar diverses vegades el municipi de Calafell per a inaugurar equipaments, destapant plaques commemoratives i signant al llibre d’honor de l’Ajuntament.

Vista la quantitat de presumptes fraus fiscals de la família Pujol-Ferrusola i donat que l’esposa de l’expresident Pujol, Marta Ferrusola, va ser nomenada pel Ple de l’ajuntament com a “padrina d’Honor” del Bot Salvavides de Calafell quan va ser retornat a la Platja, després de ser restaurat, a primers de juliol de 1989. Després de més de 25 anys en què el Bot Salvavides s’ha convertit en un dels símbols de la nostra localitat i forma part del nostre patrimoni històric i cultural.

Tenint en compte que en molts municipis de Catalunya s’han aprovat mocions similars de retirada d’honors, distincions i plaques a la família Pujol-Ferrusola, presentades per diferents partits polítics catalans, inclòs CiU.

És per tot això que proposem al Ple Municipal de l’Ajuntament de Calafell els següents

ACORDS

1. Substituir totes les plaques commemoratives que puguin haver en els equipaments municipals on aparegui el nom de Jordi Pujol i Soley, per plaques commemoratives amb el mateix text però sense aparèixer cap referència a la seva figura.

2. Esmenar el missatge institucional i la signatura de l’expresident Jordi Pujol i Soley, al llibre d’honor de l’Ajuntament de Calafell.

3. Retirar tota mena d’honor i distincions que hagi aprovat el Ple de l’ajuntament de Calafell a la persona de Jordi Pujol i Soley.

4. Retirar el títol de “padrina d’Honor” del Bot Salvavides a Marta Ferrusola, esposa de l’expresident Jordi Pujol.

5. Retirar totes les referències en les planes web i xarxes socials de l’ajuntament a la família Pujol-Ferrusola, especialment en aquelles on aparegui el Bot Salvavides de Calafell.


Calafell, 1 de juny de 2016.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada