dimarts, 6 de desembre del 2016

Les 3 mentides de CiU (o com es diguin ara)


Ja no ens sorprèn que CiU segueixi enganyant els ciutadans de Calafell, amb anuncis apocalíptics. Primer va ser que no podríem abaixar l'IBI un 10%, fet! Després, que no podríem tancar un pressupost pel 2016, fet! Ara, diuen que "la rebaixa de l'IBI del 2016, la pagarem el 2017, amb un augment astronòmic de les taxes". Cal recordar que ells van votar en contra de la rebaixa del 10% de l'IBI del 2016. Però, també cal saber que no recuperarem els ingressos d'aquesta baixada del 2016, amb la revisió de les taxes que hem fet pel 2017. Els ingressos seran menors. Una nova mentida!

Però, ja no ens estranya que ens enganyin. Ja ho van fer quan governaven. Aquí ho podeu veure! Just quan havien dit en la campanya del 2011 que baixarien els impostos, en el mateix any, els pujaven de manera indiscriminada. I, ara que complim la nostra promesa, volen fer creure a tothom que hem mentit.

La gota que ha vessat el got és l'anunci que CiU (o PDECAT, com signen ara) ha fet a la publicació d'aquest mes de l'infoCalafell. A banda de la mentida inicial que ja hem citat abans, n'hem detectat tres més, en les cinc coses que recalquen. Són les que surten a la foto inicial d'aquesta entrada:

Primera mentida: "L'aigua costarà 46 euros per 30m3". Per  30 m3 costarà 31,60 euros. Com es veu, una lleugera diferència (o astronòmica, com dirien ells). A més, cal tenir en compte que aquests imports són bimensuals, cosa que no diuen. No obstant, la mitjana de consum de Calafell són 16 m3 i pagarien 20,80 euros el bimestre (un augment de poc més d'un euro). Aquest lleuger increment ens ajudarà a poder fer renovació de xarxa (es perd un 40% de l'aigua pel mal estat dels tubs).

Segona mentida: Sobre la modificació de tarifes de la brossa, diuen que el motiu és "Recaptar més!". Això no és cert, ja que els ingressos de la brossa només poden anar a pagar el cost de la mateixa. No es poden destinar els ingressos per aquest concepte a altres despeses.

Tercera mentida: "han començat les revisions cadastrals i, per tant, augmentarà l'IBI en molts casos", nova incorrecció. No s'està fent cap revisió cadastral, s'està fent una actualització. En ella es detecten noves construccions que no tributaven o altres incidències que fan pujar o baixar el cost del rebut de l'IBI. Però, no s'apuja el tipus en cap cas. En alguns casos, el cost del rebut també baixa.

Per tant, ganes de confondre i enganyar a la gent, al més pur estil convergent!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada