dilluns, 6 de febrer del 2017

Resum del ple d'avui


Aquesta nit, s'ha celebrat la sessió ordinària del Ple de l'ajuntament de Calafell, corresponent al mes de febrer. Entre els punts de l'ordre del dia, hi havien dues mocions de diversos grups sobre la declaració de persones non grates que han quedat sobre la taula.

D'entrada, s'ha aprovat l'adhesió de l'ajuntament de Calafell a la Declaració Universal sobre els Arxius, l'adhesió al Pla Agrupat de Formació Contínua 2017 i s'ha deixat sense efecte l'adhesió a la "red de Entidades Locales por la transparencia y la Participación Ciudadana de la Federación de Municipios y Provincias".

Però, sense cap dubte, el punt més important del ple ha estat l'aprovació del conveni de col·laboració entre l'ajuntament i l'empresa Sorea SAU per mantenir el servei d'aigua a aquelles persones que no poden fer front al seu cost, per import de 5.000 euros anuals. Aquest fons s'estableix per a aquelles famílies que estiguin en situació de pobresa energètica. És el primer cop que l'ajuntament fa un conveni en aquest sentit i per a aquest col·lectiu.

Un altre punt important del ple, ha estat la delegació de competències d'inspecció i instrucció d'activitats a la Generalitat de Catalunya. Això permetrà utilitzar el servei de la Generalitat en la tramitació de les multes i sancions, derivades de la inspecció de les activitats d'oci. La mesura s'ha près a petició de les associacions d'oci nocturn de Calafell, que ho van demanar fa temps. Això permetrà continuar la tasca iniciada, l'estiu passat, de tolerància zero a la zona del Carrer Monturiol. En la darrera Junta Local de Seguretat es van explicar que, en el passat estiu, es van reduir el nombre de delictes a la zona i van augmentar el nombre de denúncies per botellón, consum de substàncies estupefaents i venta d'alcohol a menors. La voluntat de l'equip de govern és eradicar aquest fenomen en aquest entorn.

També s'ha ratificat diversos decrets sobre atorgament de subvencions a diverses entitats del municipi. S'ha donat compte de diversos decrets d'alcaldia i s'ha resolt definitivament l'atorgament de subvencions del Pla de Barris del 2015 per a la rehabilitació d'immobles dins la zona del nucli històric.

Finalment, s'han aprovat dos temes urbanístics: la modificació puntual del POUM del sector del carrer Maresme i la revisió d'ofici d'un expedient de responsabilitat patrimonial, interposat per una empresa constructora.

En el torn de Precs i Preguntes del Públic, el Juan ha demanat major presència dels Mossos d'esquadra i explicacions sobre els ajuts que farà Sorea. El Borja i el Carles han demanat explicacions sobre la denúncia del conveni amb l'associació de Protecció Civil. La Carmen ha preguntat sobre les baranes de l'Institut La Talaia. I, finalment, el Manel ha preguntat sobre les destrosses de les tempestes i els costos que haurien pogut ocasionar. També ha advertit que han de ser els propietaris de gossos els que recullin els excrements en els diversos espais públics del municipi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada