dimarts, 28 de març del 2017

Calafell, municipi Pet Friendly

L'actual govern municipal està impulsant des del principi de mandat que Calafell sigui municipi Pet Friendly. És a dir, un municipi amic dels animals i les mascotes. Ja l'any passat vam obrir a Mas Mel un correcan, un espai pensat perquè animals i propietaris poguessin gaudir de l'espai públic.

I hem continuat treballant en nous projectes que, en aquest 2017, veuran la llum, tot completant la xarxa d'equipaments i serveis. Potser el més important serà el centre d'acollida i adopció d'animals que s'aixecarà al Parc Empresarial. Però també farem un segon espai d'esbarjo per gossos a la Bòbila, darrera del Castell. I, a més, treballarem amb el comerç i l'nosteleria perquè, qui vulgui, obri els seus locals a clients acompanyats de mascotes.

Perquè tot aquest projecte té la finalitat de crear un municipi respectuós i amant dels animals, però també d'obrir noves oportunitats econòmiques, tot captant nous públics. Això sí, amb un equilibri amb la resta de públics i d'atractius turístics. En aquest sentit, proposem l'accès dels gossos a la platja fora de la temporada de banys, per no perdre distintius com la bandera blava i garantir, equilibradament, els drets de tots els usuaris d'aquest espai tan important al nostre municipi.

Totes aquestes accions aniran acompanyes d'una política de foment del civisme i de la tinença responsable d'animals. Perquè no podem amagar que a Calafell tenim un problema molt seriós amb els propietaris que no recullen els excrements dels seus gossos. Un problema que preocupa moltíssim la ciutadania, com ho demostra el gran nombre de queixes que rebem.

I actuarem amb campanyes d'informació i de sensibilització, com les que hem fet des de fa molts mesos (“No avergonyeixis el teu gos”). Però també amb sancions quan calgui, com hem començat a fer. I amb tota la fermesa, fins i tot amb policia de paisà per sorprendre els infractors. Perquè aquí hi ha dues coses que no són incompatibles, sinó que més aviat van juntes. En la mesura que oferim serveis i alternatives d'espai públic per als animals, podem ser del tot estrictes en el compliment de la normativa i en l'exigència de respecte a la resta de ciutadans.

Benvingudes les propostes que arriben des dels grups de l'oposició, ja que ens alegrem que incideixin en una línia de treball que portàvem al programa electoral i que estem desenvolupant des del primer dia d'entrar a governar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada