divendres, 5 de maig del 2017

Participació ciutadana, una altra promesa complerta

Calafell tindrà per fi un sistema de participació ciutadana que no depengui del caprici d'un determinat govern. Tenir un reglament com el que s'ha aprovat, que estructura com, quan o qui, però que sobretot estableix capacitat de decisió real als òrgans de participació que existiran, farà que no sigui un brindis al sol. Tampoc una coartada per fer veure que es dóna la veu a la gent, mentre continuen decidint els de sempre. Només podent intervenir directament i “de veritat”, la ciutadania recuperarà la confiança en la democràcia, que ha perdut per tantes coses mal fetes que hem fet els partits.

Era una de les nostres promeses electorals principals, si no la que més. I l'hem complert. Com estem complint el nostre programa, al peu de la lletra, fins i tot amb escreix, tot i la dificultat de governar en minoria. Ho sabem perfectament al PSC, que volíem que els pressupostos de 2017 ja es poguessin elaborar amb participació ciutadana, però la negociació no ha estat ni fàcil ni curta.

Això no treu un factor que pot ser molt positiu, si tots els partits estem a l'altura. Haver aconseguit aprovar-ho per unanimitat, i amb un text i uns continguts consensuats per tots, constitueix una oportunitat històrica. És la de fer quelcom que pugui perdurar. Això, a Calafell serà una autèntica novetat. El temps ho dirà...

Estem contents de complir una promesa, però també del fet que els temes claus del reglament de participació siguin els que portàvem en el nostre programa. És a dir, uns consells ciutadans territorials i uns altres de temàtics, i amb capacitat de prendre decisions amb repercussió econòmica. És més, que la inversió municipal es distribueixi per barris, a partir d'un fet objectiu com el percentatge d'habitants, serà equitatiu i, amb el temps, acabarà amb els greuges entre nuclis.

Junt amb l'empoderament de la ciutadania que s'aconseguirà, posar punt i final a les dissensions dins del municipi i poder caminar tots junts, és de les millors coses que podien passar a Calafell. De les coses que calia canviar, perquè mai no canviaven. I els socialistes estem orgullosos d'haver-ho plantejat així i d'haver aconseguit tirar-ho endavant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada