dimarts, 30 de gener del 2018

És l'hora de Segur

Segur de Calafell ha patit un abandonament històric. A data d’avui són irrellevants les raons que l’han produït. A ningú li interessen ja els errors del model original, ni els canvis, a pitjor, que s’hi van fer després. Tampoc interessa ningú la quantiosa inversió que l’Ajuntament hi ha fet al llarg de les dècades, perquè els problemes eren tals que va esvenir una gota d’aigua dins del mar. La realitat, trista si es vol, és que els veïns de Segur han viscut sempre amb un sentiment de greuge, per al quals la veritat és que no els falta raó.

I davant d’això, de miracles no n’hi ha. Simplement hi ha la posisbilitat de fer accions decidides, amb un pressupost important al darrera, sense més pedaços. I també tenir clar que no ho solucionarem en dos dies, ni en dos anys, i que per això és vital començar per qüestions clau, els problemes més peremptoris. I no perquè la resta no sigui important.

L’actual Ajuntament posa en marxa en els propers mesos un seguit de grans projectes a Segur que busquen solucionar aquestes qüestions més urgents. És el cas del pla de voreres, que amb una inversió de prop de 2 milions d’euros repararà, reconstruirà o construirà de nou les voreres a 304 llocs de 65 carrers. Els més afectats. I no és perquè no hi hagi altres llocs amb mancances, que s’abordaran més endavant en un segon pla.

És també el cas del nou centre cívic, que inclou una biblioteca, al Port. I no es tracta tan sols de donar vida a unes instal·lacions infrautilitzades i trencar la dinàmica d’un indret desèrtic. És tenir en compte que Segur té problemàtiques d’integració i cohesió social molt importants, especialment a la zona de Segur Platja, on hauríem de recordar que, a més, hi viu el 25% de la població de tot el municipi...

És el cas de la neteja dels torrents en general i també la dels trams on estan canalitzats, incloses les seves sortides al mar. Per prevenir les inundacions, però també els incendis o les plagues de mosquits i rates. També és el cas de la renovació de l’enllumenat públic. Ja s’ha fet a la major del sector central del nucli i s’han engegat la renovació integral a les parts altes. En breu començarà la renovació a Segur Platja, una de les més necessàries per l’obsolescència de l’enllumenat existent.

No haurà acabat 2018 i tot plegat estarà acabat o en la fase final. I feina encara en quedarà, i no poca. Però haurem posat el fill a l’agulla en els problemes més acuciants i haurem aconseguit que algunes coses, de les importants, canviïn per fi a Segur. És l’hora de Segur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada